Eli Lillys Alzheimer-legemiddel godkjent i USA

Eli Lilly har fått godkjennelse fra amerikanske helsemyndigheter for et legemiddel mot tidlige symptomer på Alzheimers sykdom.
GODKJENT: Amerikanske legemiddelmyndigheter (FDA) gir tommel opp for Eli Lillys donanemab (Kisunla). | Foto: Reuters/Mike Blake/File Photo, Novo Nordisk pr
GODKJENT: Amerikanske legemiddelmyndigheter (FDA) gir tommel opp for Eli Lillys donanemab (Kisunla). | Foto: Reuters/Mike Blake/File Photo, Novo Nordisk pr
MArketwire

Dette fremgår av en kunngjøring fra selskapet. 

Det nye legemiddelet, Kisunla (donanemab) har i studier vist seg å bremse utviklingen av den fryktede sykdommen.

Med godkjenningen er nå to Alzheimer-behandlinger tilgjengelige for de rundt seks millioner amerikanerne som er rammet av sykdommen. Det andre legemiddelet er Leqembi fra legemiddelfirmaet Eisai.

I en fase 3-studie viste Kisunla en bremsende effekt på utviklingen av Alzheimers sykdom, og reduserte nedgangen i kognitive evner og andre funksjoner med 35 prosent over en periode på 18 måneder sammenlignet med placebo.

I tillegg opplevde pasienter som fikk legemidlet en reduksjon på 39 prosent i risikoen for at sykdommen skulle utvikle seg til det neste, mer alvorlige stadiet.

Eli Lilly-aksjen falt 1,3 prosent på tirsdag, men var tidligere ned 3,9 prosent etter at USAs president Joe Biden kritiserte både Eli Lillys og Novo Nordisks prissetting av de svært populære fedmemedisinene Wegovy og Mounjaro i en felles kronikk med senator Bernie Sanders i USA Today.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også