EU-ja til Bayers behandling for øyesykdom

Om lag 18.000 pasienter i Norge kan være aktuelle for behandlingene som EU-kommisjonen har vendt tommelen opp for. 
INNFØRES I EUROPA: Bayers Eylea kan nå brukes i i EU til behandling av to alvorlige netthinnesykdommer. | Foto: Wolfgang Rattay
INNFØRES I EUROPA: Bayers Eylea kan nå brukes i i EU til behandling av to alvorlige netthinnesykdommer. | Foto: Wolfgang Rattay

EU-kommisjonen har gitt markedsføringstillatelse til Eylea (aflibercept 8 mg) til behandling av to alvorlige netthinnesykdommer, våt AMD (nAMD) og synsnedsettelse på grunn av diabetisk makulaødem (DME).

Legemidlet, som markedsføres av Bayer, er godkjent for administrering ved utvidede behandlingsintervaller på opptil hver fjerde måned, etter tre månedlige doser. 

Bayer i Norge og kommunikasjonsdirektør Frode Nakkim opplyser til MedWatch at det i 2021 var drøyt 15.000 pasienter som var aktuelle for behandlingen for våt AMD, og om lag 2700 pasienter som var aktuelle for behandlingen for DME. Det er en liten økning hvert år. Tallene skal være en anelse høyere nå, ifølge Bayer. 

– Aflibercept 8 mg er et viktig fremskritt innen retinal behandling, ettersom det gir bedre og mer langvarig kontroll av sykdommen. Legene kan forlenge behandlingsintervallet til fire måneder, rett etter de tre første månedlige dosene, etter eget skjønn, uttaler Jean-François Korobelnik, professor i oftalmologi og leder for leder for øyeavdelingen ved universitetssykehuset i Bordeaux i Frankrike, i en pressemelding fra Bayer. 

Hos pasienter med stabile synsutfall kan behandlingsintervaller kan behandlingsintervaller på opptil fem måneder vurderes, ifølge meldingen. Aflibercept 8 mg er den eneste behandlingen i EU som er godkjent for forlengede behandlingsintervaller på opptil fem måneder ved nAMD og DME, opplyser selskapet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også