Reuters: Bayer-toppsjefen planlegger kutt i ledelsen

Bayers nye konsernsjef Bill Anderson planlegger å redusere antall stillinger, ifølge opplysninger nyhetsbyrået Reuters har fått. 
UT MOT BYRÅKRATI: Den nye konsernsjefen i Bayer, Bill Anderson, har tidligere sagt at han mener konsernet er preget av for mye byråkrati. | Foto: Bayer
UT MOT BYRÅKRATI: Den nye konsernsjefen i Bayer, Bill Anderson, har tidligere sagt at han mener konsernet er preget av for mye byråkrati. | Foto: Bayer
Fredrik Timm Berntsen, Anne Grete Storvik

Bill Anderson har hatt stillingen som konsernsjef i det tyske legemiddelselskapet Bayer siden juni. Anderson er, ifølge anonyme kilder med kjennskap til saken som Reuters har snakket med, opptatt av å vise investorene raske forbedringer. Han skal også ha et ønske om å kjøpe seg tid til å legge frem mer omfattende omstruktureringsplaner i løpet av de neste månedene. 

Reuters skriver at kildene ikke å stå frem med navn fordi detaljene er konfidensielle. Bayer sier til nyhetsbyrået at de ikke ønsker å kommentere saken. Anderson skal følge kildene snart presentere de første planene om nedskjæringer på et internt strategimøte. 

Det er ikke kjent hvor mange arbeidsplasser som vil bli berørt, eller når en eventuell kunngjøring vil finne sted.

Den nye konsernsjefen kunngjorde etter fremleggelsen av Bayers resultater for andre kvartal at konsernet var preget av for mye byråkrati.

I et intervju med Financial Times i juni fortalte Andersen at han planlegger en radikalt annerledes stil, og at han vil fjerne det interne byråkratiet og gjøre den enkelte medarbeider mer ansvarlig. Han sier dette ikke handler om nedbemanning, men om en bedre måte å organisere arbeidet på.

I juni nedjusterte Bayer sine omsetningsprognoser til 48,5-49,5 milliarder euro fra tidligere 51-52 milliarder euro. Og forventningene til driftsresultatet ble nedjustert til 11,3-11,8 milliarder euro fra tidligere 12,5-13,0 milliarder euro, skriver danske MedWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også