E-helseselskapet Pridok selger til CGM for 405 millioner kroner

Norske Pridok har solgt selskapet til tyske Compugroup (CGM). 
GRUNDERBRØDRE: Pridok ble startet av de tre Gilberg-brødrene Jørn, Jørgen og Frode. Én er fastlege, én er siviløkonom og én er dataingeniør. | Foto: Pridok
GRUNDERBRØDRE: Pridok ble startet av de tre Gilberg-brødrene Jørn, Jørgen og Frode. Én er fastlege, én er siviløkonom og én er dataingeniør. | Foto: Pridok

Den opprinnelige kjøpesummen for 100 prosent av aksjene beløper seg til ca. 35,7 millioner euro, tilsvarende om lag 405 millioner kroner, skriver CGM i en pressemelding. 

Pridok selger et webbasert pasientjournalsystem som kun kjøres via internett, og har fastlegekontorer som sine største kunder. De leverer også løsningen til fengsler, blant annet.

Selskapet inngikk i 2022 en avtale med Aker BP om å levere EPJ-løsningen til seks boreplattformer og et landbasert medisinsk senter.

Pridok ble stiftet i 2013, men skjøt først fart i 2020, da selskapet ble godkjent på e-resept. 

– Vi ser frem til å samarbeide med en av de ledende e-helseaktørene i verden. Vi får en sterk partner som har drevet internasjonal virksomhet med suksess i flere tiår, og som forstår behovene til kundene våre og de spesifikke forholdene i markedet vi opererer i. Vi gleder oss veldig til å bli en del av CGM-familien, sier Jørgen Gilberg, styreleder i Pridok, i meldingen. 

Pridok genererte inntekter på drøyt 46,5 millioner kroner i 2023, en vekst på 32 prosent sammenlignet med året før, ifølge meldingen. 

– Med oppkjøpet av Pridok får vi et toppmoderne, nettbasert AIS som er skreddersydd for kravene til kundene våre i de skandinaviske markedene, sier Michael Rauch, administrerende direktør i Compugroup Medical. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også