GSK får begrenset amerikansk anbefaling for RSV-vaksine

Legemiddelselskapet gjennomfører studier som det håper vil bane vei for utvidet bruk.
BEGRENSET ANBEFALING: GSK vaksine er godkjent i EU og Norge til dem over 60 år. I USA er den godkjent for 50-59-åringer i risikogruppen. | Foto: AP Photo/Sang Tan
BEGRENSET ANBEFALING: GSK vaksine er godkjent i EU og Norge til dem over 60 år. I USA er den godkjent for 50-59-åringer i risikogruppen. | Foto: AP Photo/Sang Tan
Marketwire

De amerikanske helsemyndighetene har kommet med en anbefaling som kan begrense markedsmulighetene for GSKs RSV-vaksine.

Et rådgivende panel for det amerikanske Centers for Disease Control and Prevention anbefaler at voksne mellom 60 og 74 år bare vaksineres dersom de står i fare for å få alvorlig sykdom. 

Dette er ifølge Bloomberg News. 

For personer i alderen 75 år og eldre stemte panelet for vaksinering - en sterkere støtte enn den tidligere anbefalingen. Komiteen anbefalte tidligere at alle personer i alderen 60 år og eldre bør snakke med legen sin om hvorvidt vaksinen vil være gunstig for dem, ifølge Bloomberg. 

GSKs Arexvy-vaksine, som er godkjent i Norge, er foreløpig godkjent i USA for 50-59-åringer i risikogruppen, men selskapet gjennomfører studier som de håper vil bane vei for personer helt ned i 18-årsalderen, som har høyere risiko for å bli syke. 

Respiratorisk syncytialvirus (RSV) forårsaker luftveissykdom. Alle kan rammes av RS-viruset, men spedbarn, eldre og personer med nedsatt immunforsvar er spesielt utsatt for et alvorlig forløp av RS-viruset, ifølge Statens Serum Instituts nettsider.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også