Pfizer melder om positive RSV-resultater i yngre aldersgruppe

RSV-vaksinen til amerikanske Pfizer møter primærendepunktet i en studie hvor effekten i personer i alderssegmentet 18 til 59 år ble undersøkt.
KAPPLØP: Pfizer og GSK kjemper om andeler i RSV-markedet. Her fra Lysaker hvor begge selskaper har lokaler. Bildet er fra 2021. | Foto: Lise Åserud / NTB
KAPPLØP: Pfizer og GSK kjemper om andeler i RSV-markedet. Her fra Lysaker hvor begge selskaper har lokaler. Bildet er fra 2021. | Foto: Lise Åserud / NTB

Topplinjedataene fra MONET-studien, hvor Pfizers RSV-vaksine Abrysvo ble gitt til personer på mellom 18 og 59 år, ble avlest tirsdag.

Primærendepunktet i fase 3-studien var sikkerhet, og ble møtt:

«I løpet av studien ble Abrysvo godt tolerert, og sikkerhetsresultatene stemte overens med resultatene fra tidligere undersøkelser av Abrysvo i andre populasjoner» skriver Pfizer i en pressemelding.

Pfizer har til hensikt å sende inn disse dataene til myndighetene og be om at aldersgruppen utvides fra dagens indikasjon til 18 år og eldre, heter det i meldingen.

681 personer deltok i studien, og to av tre fikk vaksinen. 

Vaksinen viser også effekt tilsvarende den som pasientgruppen over 60 år, som er den som er studert tidligere i en større studie, RENOIR, hvor 34 000 personer over 60 år deltok.

Pfizer kjemper om andelene i RSV-markedet med GSK. Det britiske selskapet hadde fordelen forrige RSV sesong, og deres RSV-vaksine, Arexvy, solgte for nesten ti milliarder kroner i et kvartal i 2023. Arvexy gis også kun til pasienter over 60 år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også