Beslutningsforum skal ta stilling til syv nye metoder

Seks legemidler og et diagnostisk verktøy står på møteplanen til Beslutningsforum for nye metoders møte mandag. 
SYV METODER: Beslutningsforum ledes av administrerende direktør i Helse Vest, Inger Cathrine Bryne. I mandagens møte skal syv nye metoder vurderes for innføring i den offentlige helsetjenesten. | Foto: Kjetil Alsvik/NTB Kommunikasjon
SYV METODER: Beslutningsforum ledes av administrerende direktør i Helse Vest, Inger Cathrine Bryne. I mandagens møte skal syv nye metoder vurderes for innføring i den offentlige helsetjenesten. | Foto: Kjetil Alsvik/NTB Kommunikasjon

Legemidler for øyesykdom, brystkreft, leukemi, atopisk eksem, samt et legemiddel som brukes til sedasjon ved diganostiske eller kirurgiske prosedyrer, skal vurderes av Beslutningsforum mandag. I tillegg skal også et diagnostisk verktøy - bruk av en algoritme - for å diagnostisere svangerskapsforgiftning vurderes. 

Algoritmen regner ut individuell risiko for utvikling av svangerskapsforgiftning (preeklampsi). Den tar inn funn fra flere undersøkelser. Dagens opplegg baserer seg på risikofaktorer alene. Forslaget er sendt inn av Roche Diagnostics Norge. 

Jobber fortsatt med SMA-legemiddel

I forrige uke meldte Beslutningsforum at de fortsatt jobber med saken som handler om nusinersen (Spinraza), et legemiddel til behandling av spinal muskelatrofi (SMA) hos voksne pasienter, men at denne ikke kommer opp i mandagens møte slik det var tenkt.

– Den trenger noe mer tid for å bli klar til beslutning. Nå er den til vurdering hos de regionale fagdirektørene, som igjen har kontakt med fagmiljøene i sykehusene.

– Vi jobber med å gjøre klar saken for beslutning så raskt som mulig, men det er ikke mulig å gi et presist tidsestimat for dette akkurat nå, sier Bjørn Egil Vikse, fagdirektør i Helse Vest RHF og medlem av Bestillerforum, ifølge nyemetoder.no

Dette er metodene som skal opp til vurdering mandag:

  • Første trimester-screening for utvikling av preeklampsi - svangerskapsforgiftning - med bruk av algoritme.
  • Zanubrutinib (Brukinsa) som monoterapi til behandling av voksne med kronisk lymfatisk leukemi (KLL) som har fått minst én tidligere behandling (R/R KLL).
  • Sacituzumab govitecan (Trodelvy) som monoterapi til behandling av voksne pasienter med inoperabel eller metastatisk trippel-negativ brystkreft som har fått to eller flere tidligere systemiske behandlinger, hvorav minst én av dem for avansert sykdom.
  • Remimazolam (Byfavo) til sedasjon ved diagnostiske eller kirurgiske prosedyrer.
  • Baricitinib (Olumiant) til behandling av moderat atopisk eksem hos voksne som er aktuelle for systemisk behandling.
  • Faricimab (Vabysmo) til behandling av voksne pasienter med nedsatt syn som følge av diabetisk makulaødem (DME) - revurdering.
  • Faricimab (Vabysmo) til behandling av voksne pasienter med neovaskulær (våt) aldersrelatert makuladegenerasjon (nAMD) - revurdering.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Foto: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter

DIPS-TOPP: Thomas Smedsrud tok over som daglig leder i Dips og konsernsjef i morselskapet Kernel i fjor. | Foto: Dips

Dips økte inntektene med 29 prosent

For abonnenter