Direktørbytte i Unilabs Norge

Laila Aarseth er utnevnt til ny administrerende direktør i Unilabs Norge etter Baber Qazi. Qazi blir ny internasjonal leder for en annen enhet i selskapet. 
DIREKTØRSKIFTE: Laila Aarseth er utnevnt til ny administrerende direktør i Unilabs Norge etter Baber Qazi. Qazi går inn i en annen lederstilling i Unilabs. | Foto: Unilabs
DIREKTØRSKIFTE: Laila Aarseth er utnevnt til ny administrerende direktør i Unilabs Norge etter Baber Qazi. Qazi går inn i en annen lederstilling i Unilabs. | Foto: Unilabs

Unilabs har utnevnt nåværende administrerende direktør i Unilabs Norge, Baber Qazi til ny, internasjonal leder for Strategic business unit radiology.

«Fundamentale organisasjonsendringer»

Utnevnelsen skjer ifølge en pressemelding fra selskapet i «kjølvannet av fundamentale organisasjonsendringer, og Baber Qazi tar med dette plass i en forsterket ledelsesstruktur som tar sikte på å styrke kvaliteten av helsetjenester på tvers av landegrenser». 

Laila Aarseth er utnevnt til ny administrerende direktør i Unilabs Norge etter Qazi. Aarseth startet i Unilabs Norge i mai 2021 og har vært administrerende direktør for selskaper som Stamina/Avonova og FUS.

Massiv kritikk

Unilabs har fått massiv kritikk etter en rekke NRK-artikler om undersøkelsene av røntgenbilder fra norske pasienter som blitt gransket av radiologer i Romania. Blant annet har Datatilsynet opprettet tilsynssak på forholdet, og Helse Sør-Øst har rettet kraftig kritikk mot selskapet. 

Administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Terje Rootwelt uttalte at han mener Unilabs har brutt kontrakten med Helse Sør-Øst på en rekke punkter, og «har ikke opptrådt som en lojal kontraktsmotpart».

Overfor MedWatch avviste Unilabs-direktør Baber Qazi påstandene, og sa at NRKs fremstilling av saken «er egnet til å skape et feil inntrykk». Han sa blant annet at alle undersøkelser i Unilabs er gransket, tolket, beskrevet og signert av radiologer med norsk spesialistgodkjenning.

– Baber Qazi har vist svært gode lederegenskaper og setter pasienten alltid først i sitt arbeid. Dette er avgjørende for Unilabs. I en verden hvor ekspertise er mangelvare, og helsesektoren sliter med å oppfylle forventningene, setter jeg stor pris på å ha dyktige ledere som Baber Qazi på laget, sier Marc Engel, nyutnevnt konsernsjef og tidligere styreleder i Unilabs SA, i meldingen. 

Qazi har vært administrerende direktør i Unilabs Norge siden 2021.

Unilabs har for tiden radiologivirksomhet i syv land, inkludert Sverige, Norge, Portugal, Sveits, Spania, Finland og Peru.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også