Unilabs får kraftig kritikk fra Helse Sør-Øst

Administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Terje Rootwelt, mener Unilabs-direktør Baber Qazi har oppgitt «direkte feilaktig informasjon».
UT MOT UNILABS: Administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Terje Rootwelt, mener Unilabs har brutt kontrakten med Helse Sør-Øst på en rekke punkter, skriver NRK. | Foto: HSØ
UT MOT UNILABS: Administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Terje Rootwelt, mener Unilabs har brutt kontrakten med Helse Sør-Øst på en rekke punkter, skriver NRK. | Foto: HSØ

Unilabs får kraftig kritikk av administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Terje Rootwelt i et brev hvor en rekke konkrete avtalebrudd listes opp, skriver NRK.

Rootwelt mener Unilabs har brutt kontrakten med Helse Sør-Øst på en rekke punkter, og «har ikke opptrådt som en lojal kontraktsmotpart».

NRK skrev forrige uke at undersøkelser av røntgenbilder fra norske pasienter blitt gransket av radiologer i Romania uten norsk autorisasjon og godkjenning. 

Overfor MedWatch avviste Unilabs-direktør Baber Qazi påstandene, og sa at NRKs fremstilling av saken «er egnet til å skape et feil inntrykk».

Han sa blant annet at alle undersøkelser i Unilabs er gransket, tolket, beskrevet og signert av radiologer med norsk spesialistgodkjenning.

Ifølge NRK reagerer Helse Sør-Øst på flere ting, og ikke bare på at Unilabs holdt Romania-klinikken skjult mellom 2016 og 2022.

Rootwelt mener Unilabs-direktør Baber Qazi har oppgitt «direkte feilaktig informasjon».

Da Helse Sør-Øst stilte Unilabs spørsmål om radiologer i utlandet etter at NRK tok kontakt 8. november, unnlot Qazi å fortelle om klinikken CMT. Først da Helse Sør-Øst i et brev 1. februar krevde å få all dokumentasjon på bordet, fortalte Unilabs om radiologene i Romania, ifølge NRK. 

Baber Qazi bekrefter overfor NRK at de har mottatt brevet:

– Vi kan forsikre om at vi tar situasjonen på alvor og vil, som alltid, besvare Helse Sør-Øst direkte, skriver Qazi til NRK.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Foto: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter