Datatilsynet oppretter tilsynssak i Unilabs-saken

– Vi ser behov for mer informasjon knyttet til tjenesteutsetting til Romania og hvilke vurderinger som er gjort av personopplysningssikkerheten i den forbindelse, sier fagdirektør Susanne Lie i Datatilsynet til NRK. 
TILSYNSSAK: – Det er behov for mer informasjon i saken, sier fagdirektør Susanne Lie i Datatilsynet. | Foto: Datatilsynet
TILSYNSSAK: – Det er behov for mer informasjon i saken, sier fagdirektør Susanne Lie i Datatilsynet. | Foto: Datatilsynet

NRK har i en rekke artikler omtalt saken der undersøkelser av røntgenbilder fra norske pasienter blitt gransket av radiologer i Romania. 

Nå har Datatilsynet opprettet tilsynssak på forholdet, skriver NRK.

– På bakgrunn av det som har fremkommet, ser vi behov for mer informasjon knyttet til tjenesteutsetting til Romania og hvilke vurderinger som er gjort av personopplysningssikkerheten i den forbindelse, sier fagdirektør Susanne Lie i Datatilsynet til kanalen. 

Unilabs Norges administrende direktør Baber Qazi sier til NRK i en epost at han er kjent med at Datatilsynet har opprettet en tilsynssak på forholdet. 

– Vi har ikke mottatt noen henvendelse fra Datatilsynet enda. Vi ser nå frem til en uavhengig gjennomgang og dialog med tilsynsmyndighetene for å belyse saken i hele dens kompleksitet. Vi vil bistå med å besvare alle spørsmål på best mulig måte. Vi har for øvrig ingen ytterligere kommentarer inntil myndighetene har fullført sitt arbeid.

Overfor MedWatch avviste Unilabs-direktør Baber Qazi påstandene, og sa at NRKs fremstilling av saken «er egnet til å skape et feil inntrykk».

Han sa blant annet at alle undersøkelser i Unilabs er gransket, tolket, beskrevet og signert av radiologer med norsk spesialistgodkjenning.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les ogsåNY PROFIL: CSAM er ut, og Omda er inn. Sverre Flatby er ikke administrerende direktør i et nytt selskap, men navnet er nytt. | Foto: Skjermdump, webcast fra CSAM

CSAM har byttet navn til Omda