Nykode utvider samarbeidet med MSD

Nykode skal samarbeide med MSD om kliniske studier og en leveranseavtale for en fase 2-studie som evaluerer kreftvaksinen VB10.16 i kombinasjon med Keytruda. 
BYGGER VIDERE PÅ SAMARBEID: – Vi er glade for å utvide den kliniske utviklingen vår til å omfatte tidligere stadier av livmorhalskreft, sier Agnete Fredriksen, forretningssjef i Nykode. | Foto: Vidar Sandnes
BYGGER VIDERE PÅ SAMARBEID: – Vi er glade for å utvide den kliniske utviklingen vår til å omfatte tidligere stadier av livmorhalskreft, sier Agnete Fredriksen, forretningssjef i Nykode. | Foto: Vidar Sandnes

Fase 2-studien studien vil inkludere HPV16-positive høyrisikopasienter med lokalavansert livmorhalskreft som gjennomgår kjemoradioterapi, melder Nykode Therapeutcs i en børsmelding. 

– Vi er glade for å utvide den kliniske utviklingen vår til å omfatte tidligere stadier av livmorhalskreft, der det er et betydelig udekket medisinsk behov, og vi ser et enormt potensial for kreftvaksiner. Vi er fornøyde med å kunne bygge videre på vårt allerede etablerte og høyt verdsatte samarbeid med det erfarne og talentfulle teamet hos MSD, som er en global leder innen immunonkologi, sier Agnete Fredriksen, medgründer og forretningssjef i Nykode, i meldingen. 

Meldingen om det utvidede samarbeidet med MSD (Merck & co. i USA) kommer samtidig som Nykode legger frem resultatene for første kvartal mandag morgen. 

  • Nykode hadde ved utgangen av første kvartal 1,59 milliarder kroner i kontantbeholdning, sammenlignet med drøyt 1,7 milliarder kroner vet utgangen av 2023.

  • Samlede inntekter og andre inntekter på én million dollar, om lag 10,8 millioner kroner, sammenlignet med drøyt 35 millioner dollar i første kvartal i fjor.

Nykode har tidligere rapportert positive data fra fase 2-studien VB C-02 i tungt forbehandlede livmorhalskreftpasienter som får kreftvaksinen VB10.16 i kombinasjon med atezolizumab, med en median totaloverlevelse som ennå ikke er nådd (estimert til 25 måneder på analysetidspunktet). 

– Disse dataene støtter Nykodes pågående arbeid med fase 2-studien VB-C-04 i andrelinjebehandling av tilbakevendende/metastatisk livmorhalskreft, skriver selskapet. 

Videre utvides det kliniske utviklingsprogrammet for VB10.16 til nye indikasjoner, inkludert hode- og halskreft. Der har Nykode allerede et samarbeid om kliniske studier og en leveringsavtale med MSD for den pågående VB-C-03-studien som evaluerer VB10.16 i kombinasjon med Keytruda i pasienter med HPV16-positiv, PD-L1-positiv, tilbakevendende eller metastatisk plateepitelkarsinom i hode- og halsregionen.

De fem største aksjonærene i Nykode Therapeutic er per 31.mars:

RASMUSSENGRUPPEN AS 9.24%
Datum Opportunity AS 7.96%
Radforsk Investeringsstiftelse 7.37%
Victoria India Fund AS 5.42%
State Street Bank And Trust Comp 3.88%

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også