Nykode melder om fremskritt for teknologi som kan brukes i behandling av autoimmune sykdommer

For første gang er det vist en signifikant effekt i en terapeutisk setting i en preklinisk modell for MS med Nykodes inverse vaksineplattform, melder selskapet. 
VAKSINEPLATTFORM: – Resultatene motiverer oss ytterligere til å forfølge en helt ny tilnærming til behandling av autoimmune sykdommer, sier Agnete Fredriksen, Nykode-grunder. | Foto: Anne Grete Storvik
VAKSINEPLATTFORM: – Resultatene motiverer oss ytterligere til å forfølge en helt ny tilnærming til behandling av autoimmune sykdommer, sier Agnete Fredriksen, Nykode-grunder. | Foto: Anne Grete Storvik

Nykode kunngjorde satsingen på autoimmun sykdom i høst. I september viste prekliniske data at selskapets teknologi forebygger alvorlig sykdom i en multippel sklerose (MS)-lignende musemodell og viser effektivitet i type 1 diabetes.

Nå melder selskapet at det for første gang er vist en signifikant effekt i en terapeutisk setting i en preklinisk modell for MS med Nykodes inverse vaksineplattform. 

– Dataene illustrerer også det sterke bidraget fra den spesifikke målrettingsenheten og bekrefter at sykdomsbeskyttelsen er antigenspesifikk, skriver Nykode i en pressemelding. 

– Det neste viktige steget for Nykode har vært å påvise effekt i en terapeutisk setting. I tillegg til å stoppe sykdomsutviklingen, viser dataene at sykdomsbeskyttelsen er antigenspesifikk, skriver selskapet, som mener dette underbygger teknologiens potensial til å tilby fremtidige behandlinger som er målrettet mot spesifikke autoimmune lidelser - uten å påvirke et fullt fungerende immunsystem negativt. Sistnevnte er en vanlig bivirkning ved dagens tilgjengelige behandlinger. 

– Disse resultatene motiverer oss ytterligere til å forfølge en helt ny tilnærming til behandling av autoimmune sykdommer, som rammer rundt hver tiende person globalt, sier Agnete Fredriksen, forretningssjef og medgrunnlegger av Nykode, i meldingen. 

Dataene ble presentert på 7th Antigen-Specific Immune Tolerance Drug Development Summit i Boston.

I høst etablerte Nykode et eget forskningsteam innen autoimmune sykdommer og hentet inn Henrik Søndergaard som leder av teamet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også