Nykode har 1,7 milliarder kroner på bok

Nykode Therapeutics gikk inn i 2024 med 1,7 milliarder kroner i kontantbeholdning. Nå skal selskapet ha full satsing på «operativ gjennomføring» av sine vaksineprogrammer og samarbeid. 
KREFTVAKSINE: Selskapet kan se tilbake på flere milepæler i 2023. | Foto: Nykode/pr
KREFTVAKSINE: Selskapet kan se tilbake på flere milepæler i 2023. | Foto: Nykode/pr

Kontantbeholdningen til Nykode var ved utgangen av 2023 på på 162,6 millioner amerikanske dollar, tilsvarende drøyt 1,7 milliarder kroner, sammenlignet med 206,4 millioner dollar, om lag 2,8 milliarder kroner, ved utgangen av 2022. 

Det viser tallene for fjerde kvartal som legges frem onsdag. 

Selskapet kan se tilbake på flere milepæler i 2023, blant andre: I april kom de endelige dataene fra fase 2-studien med hovedkandidaten, kreftvaksinen VB10.16, som er testet i pasienter med avansert livmorhalskreft. Resultatene indikerte nær en dobling av overlevelsen for PD-L1-positive pasienter med avansert livmorhalskreft sammenlignet med dagens behandlingsalternativer. 

Autoimmun-satsing

I september kunngjorde selskapet at de går videre med satsingen på autoimmune sykdommer, og etablerte ny forskningsgruppe.

I oktober hentet Nykode 505 millioner kroner i en emisjon.

I kvartalsrapporten uttaler administrerende direktør Michael Engsig at Nykode nå står sterkere enn noensinne. 

– I 2024 vil vi fokusere på operativ gjennomføring av våre lovende lovende heleide og samarbeidende programmer, sier han. 

  • Totale driftsinntekter og andre inntekter kom på 2,3 millioner dollar, sammenlignet med 3,3 millioner dollar i fjerde kvartal 2022.
  • De samlede driftskostnadene kom i kvartalet på 19,4 millioner dollar, mot 17,7 millioner dollar i fjerde kvartal 2022.
  • I fjerde kvartal 2023 hadde selskapet et netto tap på 5,3 millioner dollar. Tilsvarende for samme periode året før var 12,2 millioner dollar.

Nykode har nå 167 ansatte. 

Ingen avklaring fra skattemyndighetene

I rapporten viser selskapet til saken der Skatteetaten mener Nykode må skatte om lag 30 millioner dollar, tilsvarende over 330 millioner kroner, etter en lisensavtale selskapet inngikk i 2020. Selskapet påklaget vedtaket, som nå er til behandling hos Skatteklagenenmda. 

  • Nykodes heleiede kreftvaksine-kandidat, VB10.16, er en immunterapi rettet mot maligniteter, ondartet kreftsykdom, forårsaket av humant papillomavirus 16 (HPV16). Dette er den dominerende årsaken til 630 000 krefttilfeller hvert år. Selskapet har tre studier i sitt kliniske program for vaksinekandidaten VB10.16.
  • I samarbeid med Genentech utvikler Nykode individualiserte terapeutiske kreftvaksiner mot tumorspesifikke antigener, såkalte neoantigener, som oppstår som følge av somatiske genmutasjoner i ondartede celler under neoplastisk transformasjon. Selskapet samarbeider også med Regeneron om infeksjonssykdom og autoimmun sykdom.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også