Nykode utvider kreftvaksine-portefølje

Nykode vil utvikle en eller flere vaksinekandidater til behandling av tykktarms-og endetarmskreft. 
NYE VAKSINEKANDIDATER: Nykode og direktør Michael Engsig utvider selskapets vaksineportefølje. | Foto: Tekna / Mikkel Moe
NYE VAKSINEKANDIDATER: Nykode og direktør Michael Engsig utvider selskapets vaksineportefølje. | Foto: Tekna / Mikkel Moe

Torsdag morgen kunngjør Nykode Therapeutics lanseringen av en ny kreftvaksinekandidat, som en del av selskapets strategi om å utvikle en portefølje for å redusere kreft i alle stadier av kreftutviklingen. 

Oppstarten av et nytt preklinisk onkologisk vaksineprogram er rettet mot forebygging og behandling av kolorektalkreft (tykktarms- og endetarmskreft). 

Programmet bygger på selskapets teknologiplattform, inkludert Nykodes fjerde modul proprietære andregenerasjonsteknologi, skriver selskapet i en pressemelding. 

De viser til at det blant annet er vist langvarige immunresponser med vaksinekandidaten VB10.16 innen livmorhalskreft og den persontilpassede kreftvaksinen VB10.NEO i samarbeid med Genentech.

Michael Engsig, administrerende direktør i Nykode sier lanseringen av den nye kandidaten bekrefter selskapets mål om å bygge en balansert portefølje av kreftvaksiner. 

– Vi er begeistret over kraften i vår neste generasjons teknologi med potensial til å redusere sykdomsbyrden av tykktarmskreft, sier han i meldingen. 

– Utvidelsen av porteføljen viser vår tro på at kreftvaksiner er lovende i alle stadier av kreftutviklingen, uttaler forskningsdirektør i Nykode, Mikkel W. Pedersen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også