Nykode fortsetter opplading til børsnotering i USA og studiestart for registeringsstudie

Tredje kvartal bød på flere høydepunkter for kreftvaksineselskapet. 
STYRKER VAKSINESATSING: Nykode styrker også satsingen på vaksiner innen autoimmune sykdommer. | Foto: Nykode/pr
STYRKER VAKSINESATSING: Nykode styrker også satsingen på vaksiner innen autoimmune sykdommer. | Foto: Nykode/pr

Kreftvaksineselskapet Nykode Therapeutics legger onsdag frem resultater for tredje kvartal. 

Michael Engsig, administrerende direktør i selskapet, trekker i rapporten frem utviklingen av selskapets heleide kreftvaksine mot livmorhalskreft (VB10.16) og oppstarten C-03-studien, som utvides til hode- og halskreft. IND-godkjenningen for den potensielle registreringsstudien C-04 på livmorhalskreft er også på plass, og studien skal etter planen gå i gang i årets fjerde kvartal.

Selskapet hadde driftsinntekter og andre inntekter på 2,8 millioner dollar (tilsvarende om lag 31,1 millioner kroner) sammenlignet med 1,3 millioner dollar i tredje kvartal i 2022.

Samlede driftsutgifter var på 17,1 millioner dollar, sammenlignet med 21,2 millioner dollar i tredje kvartal i fjor. 

I tredje kvartal hadde selskapet et nettotap på 10,2 millioner dollar. Tilsvarende samme kvartal i 2022 var på 14,9 millioner dollar.

Hentet penger – ser mot USA

Nykodes kontantbeholdning var per 30. september på 159,1 millioner dollar, tilsvarende nær 1,8 milliarder kroner. Nykode hadde imidlertid en kapitalinnhenting i slutten av oktober (altså i det fjerde kvartalet), som ga om lag 505 millioner kroner i bruttoinntekter. 

Målet med emisjonen var å utvide den eksisterende aksjonærbasen med internasjonale investorer. Dette i forkant av en fremtidig børsnotering på Nasdaq-børsen i USA, som er en uttalt plan for selskapet. 

– Spesialistinvestorene som kommer inn nå er et bevis på det store potensialet i vår unike plattform, sier Engsig. 

Den ekstra kapitalen vil sette Nykode i stand til å gjennomføre studier med hovedkandidaten VB10.16 i tidligere stadier av livmorhalskreft, som en mulig behandling før operasjon, og styrke satsningen på vaksiner innen autoimmune sykdommer som diabetes-1 og multippel sklerose (MS), har ledelsen i selskapet meddelt. 

mRNA-format

Engsig trekker også frem gjennomføringen av studier med Vaccibody-plattformen i mRNA-format. Selskapet presenterte i midten av oktober prekliniske data for den egenutviklede vaksineteknologien ved konferansen mRNA Cancer Vaccines Summit 2023 i Boston

Disse viser at Nykodes vaksineteknologi har potensial til også å forbedre dagens mRNA-vaksiner mot kreft, ifølge selskapet. 

Skattesaken der Skatteetaten mener Nykode må skatte om lag 30 millioner dollar, tilsvarende over 330 millioner kroner, etter en lisensavtale selskapet inngikk i 2020, er pågående og i rapporten viser selskapet til at denne skal betales i påvente av at Skattetaten avgjør saken etter Nykodes anke. 

Nykode har 168 ansatte i Norge og Danmark. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også