Nykode har hentet over en halv milliard kroner: – Viktig skritt mot en potensiell notering på Nasdaq

Emisjonen var flere ganger overtegnet, melder Nykode Therapeutics, som har hentet 505 millioner kroner.
I MÅL: Nykode Terapeutics har hentet 550 millioner kroner i emisjonen. | Foto: Nykode/pr
I MÅL: Nykode Terapeutics har hentet 550 millioner kroner i emisjonen. | Foto: Nykode/pr

Natt til onsdag kunngjorde Nykode at emisjonen selskapet varslet tirsdag ettermiddag var vellykket. 

– Selskapet gleder seg over å kunngjøre at den private plasseringen har blitt vellykket gjennomført, og har hentet om lag 505 millioner i bruttoinntekter gjennom tildelingen av 29 549 400 nye aksjer til kroner 17,10 per aksje.

I tillegg planlegger selskapet en reparasjonsemisjon på opp til 85,5 millioner kroner.

Eksisterende aksjonærer ga rom til nye

– Den private plasseringen ble flere ganger overtegnet og hadde betydelig deltakelse fra internasjonale investorer. De eksisterende aksjonærene som er representert i selskapets styre og som ved lanseringen hadde gitt uttrykk for interesse for å tegne nye for inntil 330 millioner kroner samlet, deltok ikke i den private plasseringen for å gi nye internasjonale investorer muligheten til å delta, skriver selskapet. 

Selskapet varslet en rettet emisjon tirsdag ettermiddag, og nåværende aksjonærer som sitter i styret hadde meldt sin interesse for å tegne seg for aksjer for inntil 330 millioner kroner. 

Børsnotering i USA

Målet med emisjonen var å utvide den eksisterende aksjonærbasen med internasjonale investorer, i forkant av en fremtidig børsnotering i USA.

Selskapet har tidligere vært tydelig på at en børsnotering i USA er en klar plan.

Mandag meldte Nykode at Skatteetaten mener Nykode må skatte om lag 30 millioner dollar, tilsvarende over 330 millioner kroner, etter en lisensavtale selskapet inngikk i 2020. 

Med de ekstra pengene kan Nykode gjennomføre studier med hovedkandidaten VB10.16 i tidligere stadier av livmorhalskreft, som en mulig behandling før operasjon, og styrke satsningen på vaksiner innen autoimmune sykdommer som diabetes-1 og multippel sklerose (MS), skriver selskapet. 

– Vi er glade for den sterke støtten Nykode har fått fra en gruppe internasjonale spesialistinvestorer og eksisterende aksjonærer, som styrker grunnlaget for å bygge et ledende immunterapiselskap som utvikler banebrytende medisiner på tvers av flere terapeutiske områder, uttaler administrerende direktør Michael Engsig. 

– Det er også et viktig skritt mot en potensiell notering på Nasdaq i USA for å få tilgang til en bredere aksjonærbase, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også