Nykode med oppdaterte overlevelsesdata på vaksine mot livmorhalskreft

Oppdaterte overlevelsesdata fra Nykodes fase 2-studie med vaksinekandidaten VB10.16 i avansert livmorhalskreft bekrefter langvarige fordeler. 
NYE STUDIEDATA: Resultatene fra oppdateringen av kreftstudien er en milepæl også for studien som Nykode planlegger i USA, sier utviklingssjef i Nykode, Klaus Edvardsen. Her sammen med Nykode-grunder Agnete Fredrksen. | Foto: Marthe Haarstad
NYE STUDIEDATA: Resultatene fra oppdateringen av kreftstudien er en milepæl også for studien som Nykode planlegger i USA, sier utviklingssjef i Nykode, Klaus Edvardsen. Her sammen med Nykode-grunder Agnete Fredrksen. | Foto: Marthe Haarstad

I april i fjor viste resultater at median overlevelse for pasienter som har et protein (PD-L1) på overflaten av kreftcellene var estimert til å være mer enn 25 måneder, omtrent dobbelt så lenge som dagens behandlingsalternativer.

Les mer: – Gir en enorm følelse av mening etter alle årene med hardt arbeid

Med de nye dataene er pasientene observert i ytterligere tolv måneder.

– Dette er data som nok en gang understreker styrken i Nykodes teknologi. Styrken og holdbarheten til den kliniske responsen peker på en unik og svært differensiert terapi, og vi jobber nå for å ta VB10.16 til markedet og pasientene så raskt som mulig. Vi er mer sikre enn noen gang på det transformative potensialet til Nykodes immunterapier, sier administrerende direktør Michael Engsig i en pressemelding. 

Utviklingssjef i Nykode, Klaus Edvardsen, sier oppdateringen er en «betydelig milepæl»: 

– Ikke bare for denne studien, men for hele VB10.16-utviklingsprogrammet og Nykodes teknologiplattform. Den forlengede overlevelsen og vedvarende effekten vi observerer sammenlignet med historiske data om monoterapi bekrefter vår tillit til VB10.16 og den kommende mulige registreringsstudien, sier Edvardsen. 

– De oppdaterte overlevelsesdataene fra C-02-studien støtter den akselererte utviklingen av VB10.16, inkludert den potensielle pivotale studien C-04 i USA for tilbakevendende eller metastatisk livmorhalskreft, og videreutvikling av programmet til tidligere stadier av livmorhalskreft og utvidelse til hode- og halskreft, skriver selskapet. 

Nykode vil presentere detaljerte data i en fremtidig vitenskapelig publikasjon og på en kommende konferanse, opplyser selskapet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også