Nykode har startet fase 2-studie i USA

Selskapet melder oppstart av studien på sin hovedkandidat, kreftvaksinen VB10.16. 
OPPSTART I USA: Nykodes utviklingssjef Klaus Edvardsen, her utviklingssjef Agnete Fredriksen, forretningssjef og gründer, kan notere seg nok en milepæl for selskapets kreftvaksine. | Foto: Marthe Haarstad
OPPSTART I USA: Nykodes utviklingssjef Klaus Edvardsen, her utviklingssjef Agnete Fredriksen, forretningssjef og gründer, kan notere seg nok en milepæl for selskapets kreftvaksine. | Foto: Marthe Haarstad

Fase 2-studien går i USA med Nykodes heleide kreftvaksine VB10.16. 

Studien inkluderer pasienter hvor livmorhalskreften har utviklet seg etter første immunterapi og som potensielt kan danne grunnlag for en såkalt akselerert produktregistrering hvor vaksinen kan komme raskere på markedet, skriver Nykode i en pressemelding. 

Studien skal vurdere VB10.16 alene, og i kombinasjon med Roches immunterapi atezolizumab (Tecentriq), og skjer i samarbeid med amerikanske GOG Foundation.

– Den oppmuntrende kliniske profilen og fordelaktige toleransen for VB10.16 i kombinasjon med sjekkpunkthemmeren atezolizumab blant pasienter med avansert HPV16-positiv livmorhalskreft observert i den europeiske fase 2-studien, støtter vårt engasjement i å fremme VB10.16 som en innovativ immunterapi for HPV16-positive kreftformer, sier Klaus Edvardsen, utviklingssjef i Nykode, i meldingen.

– Dagen i dag markerer et viktig steg fremover i vår innsats for å forbedre kreftbehandling med oppstart av fase 2-studien av VB10.16. Samarbeidet mellom GOG og Nykode introduserer en ny og lovende fremgangsmåte for å møte et betydelig udekket medisinsk behov, sier Bradley Monk, direktør i GOG.

Nykode offentliggjorde i april i fjor data fra en europeisk fase 2-studie med hovedkandidaten VB10.16. Dataene viste at at median overlevelse for pasienter som har et protein (PD-L1) på overflaten av kreftcellene var estimert til å være mer enn 25 måneder, omtrent dobbelt så lenge som dagens behandlingsalternativer.

Nykode Therapeutics inngikk en avtale med amerikanske GOG Foundation i februar om å gjennomføre en studie i USA. GOG Foundation har siden 1970 gjennomført over 350 kliniske studier i USA med 400 kreftklinikker og 115 000 pasienter, og resultatene fra disse har gitt nye standarder for behandling av gynekologisk kreft, ifølge Nykode. 

Atezolizumab markedsføres av Roche. Nykode har alle kommersielle rettigheter til VB10.16 over hele verden.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også