Astrazeneca med satsing på helseteknologi – oppretter nytt selskap

Selskapet Evinova skal tilby etablerte teknologiløsninger til legemiddel- og biotekselskap, samt CRO-er, for å støtte klinisk forskning. 
TEKNOLOGI-SATSING: Astrazenecas nye selskap Evinova lanseres med 300 ansatte fra Astrazeneca. - Fremtidens utvikling av medisiner kan forseres med digitale løsninger, sier Astrazeneca-direktør Pascal Soirot, | Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis, File
TEKNOLOGI-SATSING: Astrazenecas nye selskap Evinova lanseres med 300 ansatte fra Astrazeneca. - Fremtidens utvikling av medisiner kan forseres med digitale løsninger, sier Astrazeneca-direktør Pascal Soirot, | Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis, File

Britiske Astrazeneca har lansert helseteknologiselskapet Evinova, som ifølge Astrazeneca skal «bli en ledende leverandør av digitale helseløsninger for bedre å møte behovene til helsepersonell, myndigheter og pasienter».

Evinova vil prioritere å markedsføre etablerte og skalerte digitale teknologiløsninger som allerede brukes globalt av Astrazeneca for å optimalisere utformingen og gjennomføringen av kliniske studier. 

– Dette vil redusere tiden og kostnadene ved å utvikle nye legemidler, ta behandlingen nærmere pasientene og redusere belastningen på helsesystemene, skriver selskapet i en pressemelding.

– Fremtidens utvikling av medisiner kan forseres med digitale løsninger. Vi mener at Evinovas kombinasjon av vitenskapelig ekspertise og erfaring med å utvikle AI-aktiverte digitale teknologier i stor skala, gir oss en reell mulighet til å bedre pasientbehandlingen, drive frem endringer i helsevesenet og redusere karbonutslippene, sier Pascal Soriot, administrerende direktør i Astrazeneca i meldingen. 

Helseteknologi-satsing

Evinova vil også utnytte mulighetene innen digital fjernovervåking av pasienter og digitale legemidler med en pipeline av digitale innovasjoner på disse områdene.

– Med utgangspunkt i Astrazenecas erfaring med utvikling av nye legemidler og innsikt fra tusenvis av pasienter og kliniske forskere vil Evinova tilby etablerte teknologiløsninger til farmasøytiske og bioteknologi-selskaper, samt CRO-er, for å støtte klinisk forskning globalt, heter det i meldingen. Teknologiene har allerede blitt brukt i flere Astrazeneca-sponsede kliniske studier i over 40 land.

Det frittstående selskapet lanseres med 300 medarbeidere fra hele Astrazeneca fordelt på ni land. Den internasjonale rekkevidden gjenspeiler at Evinova-teknologien allerede har blitt testet i Astrazeneca-sponsede studier i over 40 land, skriver Fiercebiotech.

Legemiddelutvikling

Ifølge nettstedet skal Evinova tilby en «pakke for legemiddelutvikling», som er basert på studieløsningene Astrazeneca allerede bruker på alle sykdomsområdene sine. 

I tillegg skal en utprøvingsløsning hjelpe CRO-selskapene med å gjennomføre virtuelle besøk, som kan omfatte levering av medisiner til pasienter, telehelseavtaler og sporing av biologiske prøver. Pasienter som deltar i kliniske studier trenger kun én app for å delta, som allerede er tilgjengelig på 80 språk, ifølge Fiercebiotech. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også