Astrazeneca kjøper seg inn i fedme-markedet

Selskapet har inngått en lisensavtale med det kinesiske legemiddelselskapet Eccogene for rettighetene til deres orale GLP-1 kandidat. 
GLOBALE RETTIGHETER: Astrazeneca får eksklusive rettigheter til legemiddel-kandidaten i alle land, bortsett fra i Kina. | Foto: RACHEL WISNIEWSKI/REUTERS / X07206
GLOBALE RETTIGHETER: Astrazeneca får eksklusive rettigheter til legemiddel-kandidaten i alle land, bortsett fra i Kina. | Foto: RACHEL WISNIEWSKI/REUTERS / X07206

Astrazeneca har kjøpt rettighetene til å utvikle og kommersialisere Eccogenes GLP-1 kandidat ECC5004, for behandling av fedme, diabetes type 2 og andre kardiometabolske tilstander. 

Det fremkommer i en pressemelding fra selskapet.

Kjøpet markerer Astrazenecas inngang på fedme-markedet. 

– Med utgangspunkt i de lovende kliniske fase 1-dataene som Eccogene har generert, mener vi dette orale GLP-1RA molekylet kan være et alternativ til dagens injeksjonsbehandlinger, både som potensiell monoterapi og i kombinasjon for kardiometabolske sykdommer som diabetes type 2 og fedme, sier Sharon Barr, konserndirektør for biofarmasøytisk forskning og utvikling i Astrazeneca, i pressemeldingen. 

Astrazeneca får eksklusive globale rettigheter til ECC5004 i alle indikasjoner, bortsett fra i Kina. Der vil Eccogene ha rett til å utvikle og kommersialisere produktet sammen med Astrazeneca. 

I henhold til avtalen vil Eccogene motta en forskuddsbetaling på 185 millioner dollar. De vil også motta opptil 1,825 milliarder dollar i fremtidige kliniske, regulatoriske og kommersielle milepæler, i tillegg til royalties på nettosalget av produktet. 

ECC5004 tas oralt, er lavdosert og skal tas én gang om dagen. 

Legemiddelkandidaten er for tiden i en klinisk fase 1-studie i USA. Foreløpige resultater fra fase 1-studien har vist god toleranse og oppmuntrende glukose- og kroppsvektreduksjon på tvers av dosenivåene som ble testet sammenlignet med placebo, ifølge Astrazeneca. 

Selskapet inngikk nylig også en samarbeid- og investeringsavtale med det franske biotek-selskapet Cellectis, for å utvikle nye behandlinger innen områder som onkologi, immunologi og sjeldne sykdommer. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også