Astrazeneca har fått godkjenning i Kina for galleveiskreft-behandling

Godkjenningen gjelder legemidlet Imfinzi i kombinasjon med cellegift. 
GODKJENNING: Legemiddelselskapet Astrazeneca har fått godkjenning for Imfinzi til behandling av galleveiskreft i Kina. Behandlingen er allerede godkjent i USA, EU og Japan. | Foto: RACHEL WISNIEWSKI/REUTERS / X07206
GODKJENNING: Legemiddelselskapet Astrazeneca har fått godkjenning for Imfinzi til behandling av galleveiskreft i Kina. Behandlingen er allerede godkjent i USA, EU og Japan. | Foto: RACHEL WISNIEWSKI/REUTERS / X07206

Astrazenecas legemiddel Imfinzi har blitt godkjent av legemiddelmyndighetene i Kina (NMPA), for førstelinjebehandling av pasienter med lokalavansert eller metastatisk galleveiskreft i kombinasjon med cellegift. 

Det fremkommer i en pressemelding fra selskapet. 

Godkjenningen kommer av primærresultatene fra fase 3-studien TOPAZ-1, og en utforskende analyse av en ekstra kohort med pasienter i Kina. 

TOPAZ-1 viste at Imfinzi i kombinasjon med cellegift, reduserte risikoen for død med 20 prosent, sammenlignet med cellegift alene. Resultatene fra analysen i Kina samsvarte med resultatene fra den globale studien. 

Imfinzi (durvalumab) er et monoklonalt antistoff som binder seg til PD-L1-proteinet og blokkerer interaksjonen mellom PD-L1 OG PD-1- og CD80-proteinene, noe som motvirker svulstens immunforsvar og utløser hemming av immunresponsen. 

Galleveiskreft er en sjelden og aggressiv kreftform i magetarmkanalen som dannes i cellene i gallegangene, galleblæren eller Vater-ampullen (den utvidede felleskanalen fra galleblæren og bukspyttkjertelen til tolvfingertarmen).

Imfinzi i kombinasjon med cellegift er allerede godkjent i USA, EU og Japan, og har godkjenningssøknader under behandling i flere andre land. 

Legemidlet er også godkjent i kombinasjon med Imjudo (tremelimumab) ved inoperabel hepatocellulært karsinom i USA, EU, Japan og mange andre land basert på fase 3-studien HIMALAYA.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også