Astrazenecas lungekreft-studie mislyktes

Det britiske selskapets fase 3-studie på lungekreft viste ikke det selskapet håpet på. 
NEGATIVT RESULTAT: Astrazenecas studie på ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) nådde ikke sitt hovedmål. | Foto: Phil Noble
NEGATIVT RESULTAT: Astrazenecas studie på ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) nådde ikke sitt hovedmål. | Foto: Phil Noble

Astrazenecas studie på ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) viste ikke statistisk signifikans for det primære endepunktet som var progresjonsfri overlevelse (PFS) sammenlignet med CRT alene, for behandling av pasienter med NSCLC i stadium III som ikke kan opereres bort.

Det skriver selskapet i en pressemelding. 

I PACIFIC-2 fase 3-studien ble Astrazenecas Imfinzi (durvalumab) gitt samtidig med kjemoradioterapi (CRT). Progresjonsfri overlevelse er hvor lenge en pasient lever uten at sykdommen forverres etter behandling.

– Målet vårt med PACIFIC-2-studien var å dekke et udekket behov for pasienter i denne indikasjonen ved å introdusere immunterapi enda tidligere og administrere Imfinzi samtidig med kjemoradioterapi. Selv om dagens resultater ikke nådde statistisk signifikans, vil vi lære av denne studien, og vi er fortsatt opptatt av å forbedre pasientresultatene ved å utvide fordelene med immunterapi til lungekreftpasienter på tvers av behandlingsmiljøer, uttaler forsknings- og utviklingsdirektør for kreft i Astrazeneca, Susan Galbraith, i en pressemelding. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også