Circio med ytterligere kostnadskutt – legger ned datterselskap og krymper ledergruppen

– Den nye strategien krever andre ferdigheter og en annen verkøtykasse, sier styreleder i Circio, Damian Marron. 
NY STRATEGI: – Circios nye strategi krever en annen verktøykasse, sier styreleder Damian Marron. | Foto: Sebastian Brauer Hagel
NY STRATEGI: – Circios nye strategi krever en annen verktøykasse, sier styreleder Damian Marron. | Foto: Sebastian Brauer Hagel
Sebastian Brauer hagel og anne grete storvik

I slutten av august varslet Circio at antallet ansatte i selskapet var redusert med omtrent 35 prosent. Nå kutter selskapet ytterligere på flere fronter: 

  • Selskapets finske datterselskap legges ned.
  • Styret reduseres fra syv til fire personer.
  • Ledergruppen blir nå på fem personer. Visepresident og leder for klinisk utvikling, Margrethe Sørgaard går over i en ny «ekstern rolle».

Den gjenværende ledergruppen har også gått midlertidig ned i lønn. 

Tidligere i år kunngjorde Circio et strategisk skifte for å prioritere og øke farten på selskapets circVec-plattform for sirkulært RNA. 

– For å etablere et solid grunnlag for å bygge en ny preklinisk portefølje, har selskapets aktiviteter og organisasjon blitt ytterligere optimalisert for å støtte og forsterke circVec-utviklingen innen sjeldne sykdommer og vaksiner. I sum har disse tiltakene bidratt til betydelige kostnadsreduksjoner, noe som forlenger levetiden for eksisterende ressurser, heter det fra selskapet i en børsmelding. 

Legger ned datterselskap

Circio vil legge ned datterselskapet Targovax OY i Finland, som eide og administrerte ONCOS-102-programmet. 

– Alle aktiviteter i forbindelse med avviklingen av ONCOS-102 vil snart være avsluttet og forventes ikke å medføre ytterligere kostnader. Det foreligger for øyeblikket ingen planer om å gjenoppta ONCOS-102-utviklingen, men dette kan endre seg hvis interessen fra investorer og samarbeidspartnere for onkolytiske virus tar seg opp i fremtiden.

Tre medlemmer ut av styret

Tre styremedlemmer trekker seg: Bente-Lill Romøren, Sonia Quaratino og Raphael Clynes har meldt sin avgang fra Circios styre.

Restruktureringen av styret og ledelsen, sammen med bemanningskuttene gjort i andre kvartal 2023, gir 40 prosent lavere lønnskostnader fra og med andre halvår 2023, ifølge Circio. 

Styreleder i Circio, Damian Marron, sier i en pressemelding at han takker styremedlemmene som nå går av for innsatsen, samt Sørgaard for engasjementet rundt ONCOS-102 og TG01.

– Selv om vi er svært lei oss for å miste den verdifulle erfaringen og bidragene disse dyktige personene har bidratt med til styret og ledelsen, implementerer vi nå en ny strategi som krever en annen verktøykasse og andre ferdigheter, sier Marron.

Circios styre fra nå og frem til den ordinære generalforsamlingen i 2024, består av fire styremedlemmer: 

Damian Marron (styreleder), Diane Mellet, Robert Burns og Thomas Falck. 

Circios ledergruppe vil bestå av fem medlemmer: Erik D. Wiklund (konsernsjef), Lubor Gaal (finansdirektør), Victor Levit (CFO), Victor Levitsky (CSO), Thomas B. Hansen (VP & Head of Research) og Ola Melin (VP & Head of Manufacturing).

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også