Circio-kandidat økte sjansene for overlevelse i studie på brysthinnekreft

34 prosent av pasientene som fikk ONCOS-102 i kombinasjon med cellegift som førstelinjebehandling, levde ett og et halv år etter behandling. 
UTVIKLINGSMULIGHETER: Visepresident og leder for klinisk utvikling i Circio, Margrethe Sørgaard, er fornøyd med sikkerhetsprofilen til ONCOS-102. – Dette viser allsidigheten til produktet, og utvider fremtidige utviklingsmuligheter, sier hun | Foto: Circio
UTVIKLINGSMULIGHETER: Visepresident og leder for klinisk utvikling i Circio, Margrethe Sørgaard, er fornøyd med sikkerhetsprofilen til ONCOS-102. – Dette viser allsidigheten til produktet, og utvider fremtidige utviklingsmuligheter, sier hun | Foto: Circio

Circio har testet det onkolytiske viruset ONCOS-102 på en rekke ulike krefttyper i fase 1/2-studier. 

Nå har resultatene fra en fase 1/2-studie på brysthinnekreft, også kalt malignt pleuralt mesoteliom, blitt publisert i Journal for ImmunoTherapy of Cancer (JITC).

Det skriver selskapet i en børsmelding. 

31 pasienter deltok i det som var en randomisert studie der pasientene enten fikk utelukkende cellegift (pemetrexed/cisplatin) - som er standardbehandlingen - eller cellegift i kombinasjon med ONCOS-102. Pasientene ble behandlet i førstelinje eller senere linjer. 

Tydelig fordel i førstelinje

Pasientene som fikk ONCOS-102 i kombinasjon med cellegift som førstelinjebehandling, hadde en totaloverlevelse på 34,1 prosent etter 30 måneder, sammenlignet med 0 prosent i cellegift-gruppen. 

– I denne utprøvende studien viste ONCOS-102 å ha en tydelig klinisk fordel for det som er en underbehandlet pasientgruppe, spesielt i en tidlig behandlingssetting, sier Margrethe Sørgaard, visepresident og leder for klinisk utvikling i Circio i meldingen. 

Studien viste at ONCOS-102 kan være trygt og effektivt kombinert med cellegift og drive robust immunforsvar-aktivering i det som er en immunologisk kald tumortype, legger hun til. 

– Dette viser allsidigheten til produktet og utvider fremtidige utviklingsmuligheter. 

Fase 2-studie på vent

ONCOS-102 er et onkolytisk virus som benytter mRNA for å levere immun-stimulerende transgener til kreftsvulsten.

Circio hadde opprinnelig planlagt å starte en fase 2-studie på føflekkreft, som er godkjent av amerikanske myndigheter, men studien er foreløpig satt på vent på grunn av finansieringsproblemer. 

Selskapet har redusert aktiviteten og kuttet i staben, og prioriterer nå å etablere et såkalt proof-of-concept for sin sirkel-RNA-teknologi. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også