Targovax blir Circio – styrker satsingen på sirkulært RNA

Targovax endrer navn til Circio og markerer med dette selskapets nye strategi om å konsentrere seg helt og holdent om sirkulært RNA. 
BLIR CIRCIO: Erik Digman Wiklund, administrerende direktør for Targovax - nå Circio - omtaler circRNA som det mest nyskapende innen RNA-terapi. Wiklund er en av forskerne bak oppdagelsen. | Foto: Sebastian Hagel
BLIR CIRCIO: Erik Digman Wiklund, administrerende direktør for Targovax - nå Circio - omtaler circRNA som det mest nyskapende innen RNA-terapi. Wiklund er en av forskerne bak oppdagelsen. | Foto: Sebastian Hagel

Navnet Circio markerer den strategiske endringen der selskapet skal fokusere på RNA (circRNA)-plattformen, heter det fra Targovax - nå altså Circio - i en børsmelding.

– Sirkulært RNA har potensiale til å utkonkurrere mRNA, og Circios pipeline er i utgangspunktet rettet mot kreft, med planer om å raskt utvide til vaksiner og genterapi, skriver selskapet.

I mars satte selskapet oppstarten av sin fase 2-studie på føflekk-kreft på pause, og kunngjorde at de vil bruke ressursene på utviklingen av sin plattform for sirkulært RNA. 

– I løpet av mindre enn 15 måneder har vi etablert robuste proof-of-concept for vår tilnærming, og sentrale patentsøknader er innlevert. Derfor er dette riktig tidspunkt for tydelig å signalisere at vi er et circRNA -fokusert selskap, sier Erik Digman Wiklund, administrerende direktør i selskapet. 

Les mer: Regner med å være i klinikk i 2025 med sirkulær RNA

Wiklund har omtalt circRNA som det mest nyskapende innen RNA-terapi - med betydelige fordeler sammenlignet med lineært mRNA. Han er dessuten en av forskerne bak oppdagelsen av circRNA.

Circios plan er å utnytte den fordelen circRNA har ved å levere det med sitt klinisk validerte vektorsystem. Selskapets plattform gjør dem i stand til å levere circRNA til solide svulster, noe som er krevende med syntetisk circRNA og mRNA.

– Navnet Circio reflekterer vår ambisjon om å bli ledende innen circRNA, samt selskapets bakgrunn innen immunonkologi, uttaler styreleder Damian Marron. 

– circRNA anses som svært lovende innen ny RNA-medisin, illustrert av flere betydelige internasjonale finansieringer og avtaler. De siste to årene har 40 prosent av investert kapital innen RNA-kategorien gått til circRNA, og store legemiddelselskaper posisjonerer seg nå innenfor området. Med navnebyttet til Circio vil vi bli mer synlige og attraktive for både industrielle partnere og spesialistinvestorer, sier Marron videre. 

Circio vil parallelt fortsette utviklingen av selskapets kliniske programmer TG og ONCOS. To eksternt finansierte samarbeidsstudier med kreftvaksinen TG01 pågår i USA og Norge i RAS-mutert kreft. En fase 2 studie med ONCOS-102 i føflekkreft er godkjent av amerikanske myndigheter, og vil starte når ekstern finansiering eller en partner er identifisert, skriver selskapet. 

Navneendringen fra Targovax ASA til Circio Holding ASA er betinget av vedtak på
selskapets generalforsamling den 22. mai 2023.

Circio Holding ASA vil videreføre børsnoteringen til Targovax ASA på Oslo Børs under tickeren CRNA

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også