FDA godkjenner svensk blødersykdom-behandling

De amerikanske helsemyndighetene har godkjent Hemofili A-behandlingen Altuviiio utviklet av svenske Sobi og markedsført av Sanofi.
SAMMEN: Paul Hudson og Sanofi har samarbeidet med svenske Sobi om hemofili A-terapien Altuviio, som enkelte mener nå kan bli markedsledende.
SAMMEN: Paul Hudson og Sanofi har samarbeidet med svenske Sobi om hemofili A-terapien Altuviio, som enkelte mener nå kan bli markedsledende.

Den amerikanske legemiddelmyndigheten (FDA) har godkjent svenske Sobi og Sanofis Hemofili A-terapi Altuviiio.

Behandlingen skal gis som en ukentlig injeksjon, og analytiker Damien Conover i analyseselskapet Morningstar mener denne behandlingen kan bli såkalt best in class for behandling av Hemofili A i USA.

– Vi ser for oss et globalt salgstak på 2,3 milliarder euro, sier han til Reuters.

Både Bayer og Novo Nordisk har Hemofili A-legemidler godkjent i det amerikanske markedet med lignende virkemåter. Altuviiio, Novos concizumab og Bayers Jivi er alle faktor-erstatnings terapier. Novos concizumab er forøvrig også på vei til Europa.

Disse legemidlene, og spesielt Altuviiio, trekkes frem som en konkurent til det markedsledende blockbuster-middlet til Roche, Hemlibra.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Foto: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter

DIPS-TOPP: Thomas Smedsrud tok over som daglig leder i Dips og konsernsjef i morselskapet Kernel i fjor. | Foto: Dips

Dips økte inntektene med 29 prosent

For abonnenter