Leif Rune Skymoen blir LMI-direktør

Leif Rune Skymoen blir administrerende direktør i Legemiddelindustrien (LMI)
NY LEDER: Curida-sjefen Leif Rune Skymoen (t.v) blir administrerende direktør i bransjeforeningen LMI. Her sammen med Bjørn Pedersen fra Curida Diatec. | Foto: Sebastian Hagel
NY LEDER: Curida-sjefen Leif Rune Skymoen (t.v) blir administrerende direktør i bransjeforeningen LMI. Her sammen med Bjørn Pedersen fra Curida Diatec. | Foto: Sebastian Hagel

LMIs styre har ansatt Leif Rune Skymoen (45) som ny administrerende direktør, etter at Karita Bekkemellem meldte overgang til NHO Geneo.

Curida-grunnlegger

Skymoen er i dag administrerende direktør i Curida, en stilling han har hatt siden etableringen av selskapet i 2015. Nå ser han frem til å ta over roret i LMI, en organisasjon han kjenner godt etter flere år i LMIs styre.

– De dyktige medarbeiderne i LMIs medlemsselskaper sørger hver eneste dag for at pasienter i Norge får et bedre og bedre behandlingstilbud. Samtidig er vi en industri som skaper arbeidsplasser og eksportinntekter for landet vårt. På begge felter har vi enda mer å bidra med, og jeg gleder meg til å jobbe med å videreutvikle og skape samarbeid som vil komme pasienter, helsevesen og samfunnet til gode, sier Skymoen i en pressemelding.

Skymoen er utdannet Cand.pharm. fra UiO med hovedfagsår ved University of Oxford, samt Executive Master of Management på BI. Han har jobbet som apotekfarmasøyt, før han kom over i legemiddelindustrien i 2002, som legemiddelkonsulent i Eli Lilly.

Der gikk han gradene i norsk og europeisk organisasjon – og endte som øverste sjef i Norge. Fra legemiddelindustrien gikk han i 2013 til organisasjonslivet, som leder for Nansen Neuroscience Network, som samler forskningsmiljøer, oppstartselskaper og etablert industri innen nevrovitenskap. Så bød muligheten seg i legemiddelindustrien igjen – da som industribygger i Curida.

Skymoen var med og grunnla Curida i 2015, med utgangspunkt i Takeda Nycomeds fabrikk i Elverum. Han har ledet selskapet fra etablering og fram til de i dag har 190 ansatte, fire produksjonsanlegg i Norge og en sterk kundebase i det internasjonale farmamarkedet. Skymoen har de siste årene også vært styreleder i teknologiselskapet Nordic Brain Tech, i tillegg til andre styreverv i selskaper og organisasjoner.

– Vi er heldige

– Vi er heldige som får Leif Rune inn som leder i LMI. Han har bred kompetanse og erfaring fra flere deler av vår bransje, i tillegg til hans tydelighet som leder. Jeg ser veldig frem til å samarbeide videre med å få realisert LMIs strategier og å bygge et enda sterkere LMI, sier LMI-styrets leder Veronika Barrabés

Karita Bekkemellem hadde sin siste dag som LMI-direktør i august i år, og ble leder for den nyetablerte landsforeningen NHO Geneo den 1. september. Bekkemellem var stortingsrepresentant for Ap da hun takket ja til jobben som LMI-direktør i 2009.

Legemiddelindustrien (LMI) er bransjeforeningen for legemiddelindustrien i Norge. Norske og utenlandske legemiddelselskaper som utvikler, produserer, selger eller mar­kedsfører legemidler i Norge kan være medlem av foreningen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også