VM-vinner blir ny LMI-rådgiver

Anne Margrethe Hausken Nordberg (46) kommer fra Antidoping Norge og starter som rådgiver i Legemiddelindustrien fra nyttår.
GLEDER SEG: – Mitt inntrykk utenfra er at jobben LMI gjør for sine rundt 60 medlemmer, blir satt pris på av industrien, sier nyansatte Anne Margrethe Hausken Nordberg. | Foto: LMI
GLEDER SEG: – Mitt inntrykk utenfra er at jobben LMI gjør for sine rundt 60 medlemmer, blir satt pris på av industrien, sier nyansatte Anne Margrethe Hausken Nordberg. | Foto: LMI

Anne Margrethe Hausken Nordberg er utdannet farmasøyt fra Universitetet i Oslo (UiO), og har en doktorgrad om legemiddelepidemiologi fra UiO og Folkehelseinstituttet, skriver Legemiddelindustrien (LMI) i en pressemelding.

– I tillegg til dette feltet var jeg spesielt interessert i faget legemiddeløkonomi og samfunnsmedisin, så da jeg så den ledige stillingen i LMI, snakka annonsen rett til meg, sier Hausken Nordberg.

De siste tre årene har hun jobbet for Antidoping Norge. I Antidoping Norge jobbet Nordberg først som toppidrettsutøverkontakt, deretter som primærkontakt for alle de 55 særforbundene.

– Jeg tenker noe av dette har overføringsverdi til jobben i LMI-administrasjonen. Mitt inntrykk utenfra er at jobben LMI gjør for sine rundt 60 medlemmer, blir satt pris på av industrien. At det er nyttig for dem at noen lytter til dem og deres behov, og samtidig har det overordna blikket.

Nordberg har en solid merittliste innenfor orientering. Hun er verdensmester, europamester og nordisk mester i orientering, og har totalt 15 medaljer i VM og EM i perioden 2002 til 2016, skriver LMI.

I tillegg har hun totalt 47 individuelle NM-medaljer. Nordberg har også vært leder for Olympiatoppens utøverkomité.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også