Helseteknologiordningen får påfyll med 14,5 millioner kroner

32 ulike prosjekter blir tilgodesett i en ny tildeling. 
FRISKE MIDLER: Divisjonsdirektør i divisjon digital transformasjon Lucie Aunan i Helsedirektoratet deler ut 14,5 nye millioner for å styrke det digitale helsetilbudet i norske kommuner. | Foto: Helsedirektoratet
FRISKE MIDLER: Divisjonsdirektør i divisjon digital transformasjon Lucie Aunan i Helsedirektoratet deler ut 14,5 nye millioner for å styrke det digitale helsetilbudet i norske kommuner. | Foto: Helsedirektoratet

Helseteknologiordningen skulle avlaste risikoen for kommuner som går foran i å ta i bruk helseteknologi.

Norske kommuner søkte om til sammen 332,1 millioner kroner fra ordningen. Rammen for tilskuddsordningen var på 56,7 millioner kroner, og dermed ble det søkt om nesten seks ganger så mye Helsedirektoratet skulle tildele. 

Helsedirektoratet deler nå ut nye 14,5 millioner kroner som del av Helseteknologiordningen. 

– Hovedbudskapet fra kommuner som allerede har fått midler, er at Helseteknologiordningen er et viktig bidrag til digitaliseringsarbeidet. Med denne utvidelsen får nye 16 gode prosjekter denne drahjelpen, og de andre 16 enda et ekstra dytt fremover, sier divisjonsdirektør Lucie Aunan i Helsedirektoratet. 

– Fordi ordningen var så vellykket, og fordi det var så mange gode søknader som ikke nådde opp ved første tildeling, ble 14,4 millioner kroner i mindreforbruk fra Nasjonal velferdsteknologiprogram overført i en ny tildeling, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding. 

– Det er ikke noen tvil om at vi har truffet med Helseteknologiordningen, og det var derfor også helt naturlig å legge til rette for en ny tildeling, sier helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre i meldingen. 

32 ulike prosjekt tilgodesett

Potten på 14,5 millioner kroner går fortrinnsvis til 16 gode prosjekter som ikke nådde opp i første tildelingsrunde, og til 16 prosjekt som fikk innvilget midler i februar, og som nå får økt tilskudd. 

Den største delen av potten går til prosjekt innen velferdsteknologi, mens resten går til prosjekter innen digital hjemmeoppfølging og til journalløsninger. 

Belønner kommuner som går sammen

Helsedirektoratet premierer kommuner som samarbeider og som går foran i satsingen. 

– Både Bergen, Nordre Follo, Kristiansand og Verdal gjør alle dette på ulike områder. Jeg gleder meg til å se hva de ulike prosjektene deres fører til, sier Vestre. 

Digital hjemmeoppfølging

Innen digital hjemmeoppfølging har Bardu kommune fått en tildeling på 700 000 kroner for å etablere et kompetansenettverk i Midt-Troms, mens Båtsfjord kommune får 400 000 kroner for innføring av trygghetssensorer og medisindispensere. 

Også Lurøy og Seljord kommuner får penger for prosjekter innen digital hjemmeoppfølging.

Forrige tildeling:

I februar ble det klart at 66 søkere til sammen ble tildelt 56,7 millioner kroner. Flere kommuner fikk penger til å innføre Helseplattformen. 

  • 17 søknader ble innvilget på journalområdet.
  • 36 søknader til en verdi av 27,7 millioner kroner fikk støtte for innføring av velferdsteknologi gjennom prosjekter som tidligere har vært del av Nasjonalt velferdsteknologiprogram.
  • 8,3 millioner gikk til helt nye prosjekter innenfor velferdsteknologi.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også