179 søknader til helseteknologiordningen

Fristen om å søke tilskudd gjennom helseteknologiordningen gikk nylig ut. Rammen på tilskuddsordningen er på 56 millioner kroner, men totalt blir det søkt om 331 millioner i tilskudd.
179 SØKNADER: Det er mange søknader til tilskuddsordningen for norske kommuner under helseteknologiordningen. Assisterende helsedirektør Mariann Hornnes og Helsedirektoratet skal nå vurdere og behandle søknadene. | Foto: Direktortatet for e-helse
179 SØKNADER: Det er mange søknader til tilskuddsordningen for norske kommuner under helseteknologiordningen. Assisterende helsedirektør Mariann Hornnes og Helsedirektoratet skal nå vurdere og behandle søknadene. | Foto: Direktortatet for e-helse

– Antallet søknader viser at det er stor interesse for ordningen, og understreker behovet for helseteknologi i kommunene.

Det sier assisterende helsedirektør Mariann Hornnes i en pressemelding. Hornnes var inntill nylig direktør for Direktoratet for e-helse, som fra 1. januar fusjonerte med Helsedirektoratet.

Den konkrete tilskuddsordningen under helseteknologiordningen heter «Tilrettelegging for å ta i bruk teknologi i den kommunale helse- og omsorgstjenesten». Rammen for denne tilskuddsordningen er på 56,7 millioner kroner. Det var kommuner og fylkeskommuner som kunne søke om tilskudd fra ordningen. 

De 179 søknadene til ordningen søker i alt om 331,8 millioner kroner. 

– Nå skal vi vurdere og behandle søknadene. Noe av det som er svært gledelig, er at vi allerede nå ser at flere kommuner har gått sammen og skal samarbeide – i tråd med ambisjonene for ordningen, sier Hornnes.

Kernel-direktør Thomas Smedsrud har tidligere uttalt at rammen for tilskuddsordningen er for liten:

– Det er godt at dette kommer med, men det er selvsagt alt for lite til å gjøre noe med det store etterslepet til journal i kommunene. Det vi og kommunene håper, er at de første millionene blir brukt på journal - fordi det er der gapet er størst. Og så håper vi at det blir brukt på de kommunene som er tidlig ute, har Smedsrud sagt til MedWatch

Rettelse: Det sto i den pressemeldingen fra Helsedirektoratet fredag at de 179 søknadene totalt søkte om 338 milliarder kroner. Det stemmer ikke, og direktoratet opplyser tirsdag at det rette beløpet er 331,8 millioner kroner. Dette er rettet opp i artikkelen tirsdag klokken 14:43.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også