Tre nye tilskudd legges til i Helseteknologiordningen

Disse ordningene blir på rundt 67 millioner kroner totalt, og kommer i tillegg til den tidligere søknadsbaserte tilskuddsordningen på 56,7 millioner kroner. 
HELSETEKNOLOGI: – Dette er nok et steg på veien for at kommunene kan investere i og ta i bruk helseteknologi, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap). | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
HELSETEKNOLOGI: – Dette er nok et steg på veien for at kommunene kan investere i og ta i bruk helseteknologi, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap). | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det har nå kommet tre nye tilskuddsregelverk i helseteknologiordningen, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding. 

Helseteknologiordningen skal støtte innføring av ny teknologi i helse- og omsorgstjenesten, og videreføre satsingen på velferdsteknologiområdet. 

De tre nye virkemidlene som legges til er:

  • Tilskudd til kommunesektorens organisasjon (KS), for å understøtte digitaliseringsnettverkene i kommunene (43 millioner kroner)

– Med helseteknologiordningen samordner vi disse nettverkene, slik at de på en mest mulig effektiv måte hjelper vår felles helsetjeneste i å innføre nasjonal digital samhandling og løsninger innen helse- og velferdsteknologi, sier Ingvild Kjerkol i pressemeldingen. 

  • Søknadsbasert tilskudd til kommuner som i samarbeid med fastleger og helseforetak skal innføre digitale samhandlingsløsninger (20 millioner kroner)

Tilskuddet kommer fra satsingen på 1,25 milliarder kroner over seks år til digital samhandling, men håndteres under helseteknologiordningen som en del av de tilskuddene kommuner kan søke på.

– Neste år vil vi prioritere tilskudd til innføring av Pasientens legemiddelliste (PLL). Dette er en helt konkret satsing som sørger for at pasienten selv, og alt helsepersonell som skal følge opp pasienten, har den samme oppdaterte lista over hvilke legemiddel pasienten skal ta, sier Kjerkol.

  • Søknadsbasert tilskudd til «sosial kontakt og økt digital helsekompetanse for eldre» (estimert til fire millioner kroner)

Tilskuddet er en videreføring av sosial kontakt og økt digital helsekompetanse for eldre fra velferdsteknologiprogrammet. 2024 vil være det siste året for dette tilskuddet. Det vil også være mulig for frivillige organisasjoner å søke. 

Disse ordningene blir på rundt 67 millioner kroner totalt, og kommer i tillegg til den tidligere søknadsbaserte tilskuddsordningen på 56,7 millioner kroner, som skal gi tilskudd til områdene velferdsteknologi, digital hjemmeoppfølging og journalløsninger i 2024. 

Helseteknologiordningen er lagt opp slik at kommunene kan søke om hjelp til anskaffelse og/eller innføring av helseteknologi som er viktig for deres helse- og omsorgstjenester. 

– Dette er nok et steg på veien for at kommunene kan investere i og ta i bruk helseteknologi, sier Kjerkol i pressemeldingen. 

I forslaget til statsbudsjett for 2024 foreslås det å gi 150 millioner kroner til etableringen av Helseteknologiordningen (HTO). I oktober var rammene for den søknadsbaserte tilskuddsordningen klar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også