E-helse i kommunene: 150 millioner kroner til Helseteknologiordningen

– Vi kunne selvsagt håpe på mer, men vi tror dette er et fornuftig nivå for 2024, sier IKT Norges Fredrik Syversen. 
DIGITAL SAMHANDLING: I forslag til statsbudsjett får Helsteteknologiordningen (HTO) et startskudd på 150 millioner for neste år. Det er Fredrik Syversen og IKT Norge høvelig fornøyd med. | Foto: Anne Grete Storvik
DIGITAL SAMHANDLING: I forslag til statsbudsjett får Helsteteknologiordningen (HTO) et startskudd på 150 millioner for neste år. Det er Fredrik Syversen og IKT Norge høvelig fornøyd med. | Foto: Anne Grete Storvik

I forslaget til statsbudsjett for 2024 får Helseteknologiordningen (HTO) et startskudd på 150 millioner kroner for neste år.

Det foreslås en samlet styrking på 250 millioner kroner til digital samhandling og etablering av Helseteknologiordningen, fordelt på 100 millioner kroner til digital samhandling og 150 millioner til HTO. Hvorav 20 millioner kroner er tilskudd til prioriterte samhandlingsområder, og 3,1 millioner kroner er til økt bruk av helseteknologi for at flere eldre skal kunne bo trygt hjemme.

Helseteknologiordningen skal støtte innføring av ny teknologi i helse- og omsorgstjenesten, og videreføre satsingen på velferdsteknologiområdet. 

Ordningen inkluderer en søknadsbasert tilskuddsordning, tilskudd til nettverk for innføring og en veiledningstjeneste. Styrkingen av digital samhandling skal gå til videre arbeid med pasientens prøvesvar, pasientens legemiddelliste, pasientens journaldokumenter og pasientens måledata.

– Vi kunne selvsagt håpe på mer, men vi tror dette er et fornuftig nivå for 2024. HTO skal styrke kommunen i å investere og ta i bruk nye digitale løsninger. Våre medlemmer står klare for å bidra til at vi får gode digitale løsninger for hele Norge, sier Fredrik Syversen, direktør for strategi og forretningsutvikling i bransjeorganisasjonen IKT Norge, i en pressemelding. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også