Nå kan kommunene søke tilskudd fra Helseteknologiordningen

Tilskuddet er ment å skulle avlaste risikoen kommuner som går foran i å ta i bruk helseteknologi.
TILSKUDD: – Vi har lagt vekt på at kommunene skal få god tid til å skrive søknader, heter det fra helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). | Foto: Beate Oma Dahle / NTB
TILSKUDD: – Vi har lagt vekt på at kommunene skal få god tid til å skrive søknader, heter det fra helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). | Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Rammene for den søknadsbaserte tilskuddsordningen i helseteknologiordningen er klare, melder Helse- og omsorgsdepartementet. 

Ordningen skal gi kommunene hjelp til å investere i og ta i bruk helseteknologi. De første tilskuddene blir utbetalt i begynnelsen av 2024.

– Vi har lagt vekt på at kommunene skal få god tid til å skrive søknader, og har godkjent regelverket for tilskudd før Stortinget har vedtatt budsjettet, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding. 

Tilskuddet skal avlaste risikoen kommuner som går foran i å ta i bruk helseteknologi tar.

Alle kommuner i landet kan søke, inkludert kommuner i Midt-Norge.

– Vi opplever at det er stor enighet om at kommunene må ta i bruk mer og bedre helseteknologi, noe jeg synes er veldig gledelig. Tilskudd er en god måte å hjelpe kommunene på, og gjør at kommuner kan komme raskt i gang med digitale løsninger som er til det beste både for pasienter og fagfolkene våre, sier Kjerkol i meldingen.

Helt konkret skal tilskuddene gå til å ta teknologi i bruk ved å støtte både utprøving, anskaffelse og innføring.

Også KS arbeider med å samordne og koordinere digitalisering av helse- og omsorgstjenestene, og regjeringen vil derfor se den nye tilskuddsordningen for kommunene i sammenheng med KS sitt arbeid på området, skriver Helse- og omsorgsdepartementet. 

– Velferdsteknologi blir prioritert På sikt skal helseteknologiordningen omfatte alle typer helseteknologi, men tilskuddene vil neste år bli innvilget for områdene velferdsteknologi, digital hjemmeoppfølging og bedre journalløsninger.

– Kommunene kan for eksempel få støtte i prosessen med å bytte ut eller oppgradere journalløsningen sin. Det vil gi bedre støtte til fagfolkene og bedre digital samhandling, slik at pasientene ikke trenger å bære med seg sin egen helseinformasjon, heter det fra HOD. 

– Med helseteknologiordningen har vi lyttet til innspillene vi har fått, både fra helse- og omsorgstjenesten og helsenæringen, og prioriterer en ordning som vil være en hjelp og støtte for kommunene, og også være forutsigbar for leverandørene, sier Kjerkol.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også