Disse får midler fra Helseteknologiordningen – Bodø kommune får mest

66 søkere får til sammen 56,7 millioner kroner fra Helseteknologiordningen. Flere kommuner får penger til å innføre Helseplattformen 
ROSER SAMARBEID: – Noe av det viktigste med Helseteknologiordningen, er at kommunene skal samordne seg, sier assisterende helsedirektør Mariann Hornnes. | Foto: Direktortatet for e-helse
ROSER SAMARBEID: – Noe av det viktigste med Helseteknologiordningen, er at kommunene skal samordne seg, sier assisterende helsedirektør Mariann Hornnes. | Foto: Direktortatet for e-helse

Nederst i saken kan du se hele oversikten over hvem som får midler.

Bodø kommune får mest, med 4,9 millioner kroner til tre helseteknologi-prosjekter: Journalløsninger (2,3 millioner), utprøving av felles informasjonsdelingstjeneste i regi av Felles journalløft (1,6 millioner) og videreføring av digital hjemmeoppfølging (1 million)

Det er Helsedirektoratet som har vurdert søknadene, og til sammen var det 179 søknader for totalt 331,6 millioner kroner. Søknadsbunken viste dermed at behovet er seks ganger større enn rammen.

– Vi oppfordret kommunene til å samordne seg, og det har de virkelig gjort. Dette er svært gledelig, og et positivt signal for det videre digitaliseringsarbeidet i kommunene, sier assisterende helsedirektør Mariann Hornnes i en pressemelding. 

Alle kommuner og fylkeskommuner kunne søke tilskudd til ordningen, som skal stimulere kommunene både til å anskaffe og innføre bedre teknologiske løsninger. 

– Får uttelling for samarbeid

Flertallet av prosjektene som har fått tilskudd, omfatter kommuner som samarbeider. 

– Noe av det viktigste med Helseteknologiordningen, er at kommunene skal samordne seg. Det er det mange som har gjort, og det har de fått uttelling for, sier Hornnes. 

– Et annet viktig mål med ordningen, er å motivere kommuner til å gå i front i digitaliseringsarbeidet. Derfor vil man blant tilskuddsmottakerne se gode eksempler på kommuner som går foran i sporet og trekker med seg andre, sier hun i meldingen. 

Helseplattformen-innføring

Flere kommuner hadde søkt om støtte til innføring av Helseplattformen: Tydal kommune og Selbu kommune får til sammen 600 000 kroner, Hitra kommune får 600 000 kroner og Tingvoll kommune får 600 000 kroner til innføring av det felles journalsystemet i Helse Midt-Norge. 

  • 17 søknader har blitt innvilget på journalområdet.
  • 36 søknader til en verdi av 27,7 millioner kroner går til støtte for innføring av velferdsteknologi gjennom prosjekter som tidligere har vært del av Nasjonalt velferdsteknologiprogram.
  • 8,3 millioner går til helt nye prosjekter innenfor velferdsteknologi.

– Jeg gleder meg til å se resultatene fra både Bodø og alle andre som har fått tildelinger. Jeg håper selvsagt at noen av løsningene vil være så vellykket at vi kan bygge videre på de og skalere de opp på regionalt eller nasjonalt nivå. Før vi kan vurdere det må vi sørge for en grundig og god utprøving i kommunene, sier helse- og omsorgsminster Ingvild Kjerkol (Ap) i en pressemelding. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også