DMP-direktør Audun Hågå går av

Helse- og omsorgsdepartementet skal ansette ny direktør i Direktoratet for medisinske produkter (DMP) etter Audun Hågå, som skal gå av med pensjon. 
GÅR AV: Audun Hågå har ledet DMP siden 2013. | Foto: DMP (tidl.Legemiddelverket)
GÅR AV: Audun Hågå har ledet DMP siden 2013. | Foto: DMP (tidl.Legemiddelverket)

Stillingen som direktør for Direktoratet for medisinske produkter (DMP) er et åremål på seks år, med mulighet for forlengelse etter ny utlysning. 

Audun Hågå har vært direktør i DMP siden 2013. 

Nå skal han gå av med pensjon, bekrefter DMP til MedWatch. 

Som følge av regjeringens gjennomgang av helseforvaltningen, fikk tidligere Statens legemiddelverk navnet Direktoratet for medisinske produkter fra 1.januar 2024. 

DMP, som har om lag 400 ansatte, fikk flere nye roller og oppgaver, blant annet en forsterket rolle for nasjonale innkjøp av medisinske produkter og helhetlig ansvar for metodevurdering av medisinske produkter. DMP fikk også ansvaret for anskaffelser av vaksiner. Miljøet i Folkehelseinstituttet som drev med metodevurderinger ble flyttet til DMP. 

Blant oppgavene den nye direktøren skal ha ansvar for å «sikre en vellykket gjennomføring av DMPs nye ansvar og oppgaveportefølje», heter det i stillingsannonsen fra Helse- og omsorgsdepartementet (HOD). 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også