Softox går for ny toppledelse – styreleder trekker seg

– Dette er det rette tidspunktet å tre tilbake på, sier styreleder i Softox Soloutions, Geir Almås. Ulrik Spork er innstilt som hans etterfølger. 
ØNSKET: Ulrik Spork er ønsket som ny styreleder i Softox Solutions. | Foto: Spork
ØNSKET: Ulrik Spork er ønsket som ny styreleder i Softox Solutions. | Foto: Spork

Styreleder Geir Almås har vært klar på at han vil ut av rollen som styreleder i Softox Solutions. Før helgen ble han gjenvalgt, men sa da han han gjerne ville tre av: 

– Selskapet går nå inn i en klinisk fase hvor det ikke er naturlig at jeg er styreleder lenger. Jeg ønsker å tre tilbake fra styret. Og selskapet trenger nå noen med erfaring fra klinisk og farmasøytisk arbeide i den sene konkluderende fasen, sa han til MedWatch.

– Dette er det rette tidspunktet for meg å tre tilbake og la det nye teamet lede selskapet gjennom videre kliniske studier og kommersialisering. Det første steget vil være å fokusere på en løsning for behandling av ventilatorassosiert lungebetennelse, sier han i en børsmelding tirsdag. 

Her kommer det også frem at selskapet etterlyser 22,5 millioner kroner, og planlegger en rettet emisjon. Hensikten er å finansiere en proof-of-concept fase 2-studie for behandling av ventilatorassistert lungekreft.

«Massiv støtte» til ny styrelederkandidat

Selskapets ekstraordinære generalforsamling har pekt seg ut dansken Ulrik Spork, som er ønsket som ny styreleder. Thomas Bjarnsholt er ønsket som ny administrerende direktør. Samtidig har tidligere ICFO Harald Sætvedt gått av. Han erstattes av finansdirektør Ingrid Juven.

I følge en børsmelding fra selskapet tirsdag har Ulrik Spork han fått «massiv støtte fra et flertall av aksjonærene». 

Thomas Bjarnsholt blir administrerende direktør. 

– Dette blir et meget sterkt og erfarent team. Styret vil derfor foreslå for den ekstraordinære generalforsamlingen å velge Ulrik Spork som ny styreleder, sier Almås. 

Ulrik Spork er blant annet aktiv som styreleder og styremedlem i flere livsvitenskap-selskaper. Spork har hatt flere stillinger i Novo-konsernet, blant annet som leder for Corporate Development i Novo Nordisk, grunnlegger og Senior Partner i Novo Ventures, Managing Partner Novo Growth Equity og Principal Investments og medlem av ledergruppen i Novo Holdings A/S.

Thomas Bjarnsholt har vært konsulent i Softox siden 2017 og CSO siden 2022.

«Bjarnsholt har vært sentral og ledende i utviklingen av Softox-teknologien for inhalasjonsformål», heter det i meldingen fra Softox. 

I januar tok Softox grep etter for høye kostander og gjorde en oppdeling av selskapet. Blant annet ble sår- og hudbehandling skilt ut som et ikke-børsnotert selskap. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også