Helse- og samhandlingsplanen: Abelia mener regjeringen tar steg i riktig retning

– Alle oppgaver som kan forenkles gjennom teknologi, må forenkles, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia. 
RIKTIG RETNING: – Regjeringen går i riktig retning med Nasjonal helse- og samhandlingsplan, mener Øystein Eriksen Søreide. | Foto: Abelia
RIKTIG RETNING: – Regjeringen går i riktig retning med Nasjonal helse- og samhandlingsplan, mener Øystein Eriksen Søreide. | Foto: Abelia

Fredag presenterer regjeringen og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) nasjonal helse- og samhandlingsplan. Planen legger rammer for sykehusene og kommunehelsetjenesten de neste fire årene, og omhandler blant annet digitaliseringen av helsesektoren.

– Regjeringen går i riktig retning med Nasjonal helse- og samhandlingsplan. De ønsker å legge til rette for mer innovasjon, teknologi og endring, men for å lykkes trenger vi enda sterkere lut på innovasjonspolitiske virkemidler.

Det sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, Abelia, i en pressemelding. 

– Vi er nødt til å gjøre ting annerledes nå, ikke i fremtiden. Bemanningskrisen betyr at all helsepolitikk må ha som mål å frigjøre verdifull arbeidskraft til de aller viktigste jobbene. Det er noen jobber som bare mennesker kan eller bør utføre, sier han.

– Alle oppgaver som kan forenkles gjennom teknologi, må forenkles. Alle oppgaver som kan flyttes ut til brukeren selv, under helsepersonellets kontroll, må flyttes, sier Søreide.

Regjeringen har blant annet bestemt seg for å gå bort fra «én innbygger, én journal»-tilnærmingen til e-helse, og innfører heller en ny digitaliseringsstrategi, ifølge Kjerkol:

– Digitaliseringen må være en integrert del av tjenesteutviklingen. Vi erstatter «én innbygger, én journal» med en strategi for digitalisering der vi går stegvis fram og henter ut gevinster underveis, sier helse- og omsorgsministeren.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også