Slik blir det «nye» Helsedirektoratet

Fra 1. januar er Helsedirektoratet slått sammen med det som var Direktoratet for e-helse, og overtar oppgaver fra Folkehelseinstituttet.
NYE OPPGAVER: Helsedirektoratet og helsedirektør Bjørn Guldvog får nå også ansvar for blant annet digitalisering og folkehelsearbeid. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB
NYE OPPGAVER: Helsedirektoratet og helsedirektør Bjørn Guldvog får nå også ansvar for blant annet digitalisering og folkehelsearbeid. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Samtidig flyttes helseregistrene fra Helsedirektoratet til Folkehelseinstituttet, og det nye Direktoratet for medisinske produkter - tidligere Statens legemiddelverk - overtar ansvaret for legemiddelberedskap og områdene blod, celler og vev.

– Helse- og omsorgssektoren må i årene fremover levere tjenester av høy kvalitet og til flere innbyggere enn i dag. Derfor må vi utnytte flere digitale løsninger som er nyttige for innbyggere, pasienter og helsepersonell, og den digitale tjenesteutviklingen må gå hånd i hånd med annen tjenesteutvikling, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i en pressemelding. 

Digitaliseringsarbeidet som har vært utført i Direktoratet for e-helse, fortsetter nå i Helsedirektoratet. Mariann Hornnes, tidligere direktør i Direktoratet for e-helse, blir assisterende helsedirektør med særskilt ansvar for e-helse

Det nye Helsedirektoratet skal ifølge seg selv «rendyrkes som myndighetsorgan» og får et utvidet ansvar for analyser og rådgivning på folkehelseområdet overfor helse- og omsorgstjenesten.

I mai 2023 besluttet regjeringen å omorganisere Helsedirektoratet, Direktoratet for e-helse, Folkehelseinstituttet og Statens legemiddelverk.

Målet med omorganiseringen er ifølge regjeringen å å gi mer avklarte roller og fordeling av ansvar mellom de ulike etatene.

Det nye Helsedirektoratet vil ha til sammen rundt 850 medarbeidere fordelt på kontorer i Oslo (ca. 750), Trondheim (ca. 100) og Ålesund (5).

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også