Direktoratet for e-helse er historie fra 1. januar

Fra den 1. januar er e-helsedirektør Mariann Hornnes assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, med et særlig ansvar for e-helse. 
NY STILLING: Mariann Hornnes har ledet Direktoratet for e-helse siden 2021. | Foto: Direktortatet for e-helse
NY STILLING: Mariann Hornnes har ledet Direktoratet for e-helse siden 2021. | Foto: Direktortatet for e-helse

Direktoratet for e-helse er historie fra 1.januar. Da slås direktoratet sammen med Helsedirektoratet. 

– Vi er klare for å skrive nye kapitler i historiene om digitalisering av helse- og omsorgssektoren i Norge, sier Mariann Hornnes.

Inntil 31. desember er hun direktør i Direktoratet for e-helse. Men fra januar er hun assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, med særskilt ansvar for e-helse. Da iverksettes endringene i den sentrale helseforvaltningen som regjering kunngjorde i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett i mai 2023

Hornnes har ledet direktoratet siden 2021. 

– En fellesnevner for Direktoratet for e-helses arbeid i perioden fra 2016 er at vi har satt innbygger, pasienter, forskere og helsepersonells behov i sentrum for helsetjenesteutviklingen, og fått sektoren til å samle seg om en felles retning for digitalisering, sier Hornnes i forbindelse med endringen. 

Direktoratet for e-helse ble opprettet 1. januar 2016 på bakgrunn av behovet for sterkere nasjonal styring og bedre organisering av IKT-feltet i helse- og omsorgssektoren. Samfunnsoppdraget har vært å styrke digitaliseringen i helse- og omsorgssektoren og å understøtte effektive og sammenhengende helse- og omsorgstjenester.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også