Bernie Sanders ber legemiddel-topper redegjøre for prisene på reseptbelagte legemidler

Senator Bernie Sanders innkaller konsernsjefene i tre store legemiddelselskaper til en høring. 
KREVER SVAR: Demokraten Bernie Sanders er leder av senatets helsekomité, og kaller inn store legemiddelselskaper på teppet. | Foto: AP Photo/Susan Walsh
KREVER SVAR: Demokraten Bernie Sanders er leder av senatets helsekomité, og kaller inn store legemiddelselskaper på teppet. | Foto: AP Photo/Susan Walsh
ALBERT RØNNING-ANDERSSON

Den demokratiske lederen av helsekomiteen i det amerikanske senatet, Bernie Sanders, har innkalt konsernsjefene i Johnson & Johnson, MSD og Bristol Myers Squibb til en høring for å få forklart hvorfor USA betaler verdens høyeste priser for reseptbelagte legemidler.

Det skriver Endpoints News.

Sanders har innkalt til høringen i Senatet den 25. januar. Spørsmålene vil dreie seg om hvorfor legemiddelselskapene tjener milliarder av dollar i profitt og betaler sine ledere «ekstravagante» kompensasjonspakker, mens opptil én av fire amerikanere ikke har råd til reseptbelagte legemidler, ifølge Bernie Sanders, skriver mediet i følge danske MedWatch. 

– Amerikanske borgere har rett til å få vite hvorfor de betaler de desidert høyeste prisene i verden for reseptbelagte legemidler, samtidig som den amerikanske legemiddelindustrien tjener hundrevis av milliarder dollar og betaler sine administrerende direktører titalls millioner dollar i kompensasjon, sier Bernie Sanders. 

Sanders rettet blant annet skytset mot Sanofi og Novo Nordisk tidligere i år, etter at Eli Lilly annonserte at de skulle senke insulinprisene med 70 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også