Senator langer ut mot Eisai og Biogen for prisen på nytt alzheimers-middel

Eisai mener på sin side at det nye alzheimers-midlet har større verdi for det amerikanske samfunnet enn prisen det koster per pasient. 
KRITISERER: Senator Bernie Sanders mener prisen på Eisai og Biogens Leqembi er en for stor økonomisk byrde både for den enkelte kunde og for Medicares driftsbudsjett. | Foto: Jim Watson
KRITISERER: Senator Bernie Sanders mener prisen på Eisai og Biogens Leqembi er en for stor økonomisk byrde både for den enkelte kunde og for Medicares driftsbudsjett. | Foto: Jim Watson

Han har tidligere vært ekstremt kritisk til Big Pharma, og med Eisai og Biogens nye alzheimers-behandling Leqembi er det ikke noe nytt under solen. 

Senator Bernie Sanders har nå sendt et brev til helseminister Xavier Becerra, der han spør hvor mye av en økonomisk byrde Leqembi, med en årlig pris på 26 500 dollar, vil utgjøre for den enkelte kunde og for Medicares årlige driftsbudsjett. 

Det skriver Fierce Pharma.

Sanders har tidligere forsøkt å få informasjon fra helsedepartementet, men uten hell. 

Hvis helseministeren ikke svarer denne gangen heller, vil Sanders be Becerra om å delta i en høring for Senatets helse, utdanning, arbeid og pensjonskomité (HELP) «for å forklare det amerikanske folket hvorfor vi betaler de desidert høyeste prisene i verden for reseptbelagte medisiner», skriver han i brevet. 

Den 7. juni, samme dag som FDA godkjente Leqembi, sendte Sanders et brev til det amerikanske helsedepartementet der han kalte prisen på stoffet «urimelig», og la til at nedbetalinger for stoffet ville være utenfor rekkevidde for mange eldre. Han ba også det amerikanske helsedepartementet om å bryte Eisais patent på midlet dersom Leqembis pris ikke reduseres. 

Eisai mener selv at verdien av behandlingen per pasient per år for det amerikanske samfunnet er 37 600 dollar. På sin side var det partner Biogen som valgte prisen på 26 500 dollar per år basert på engros-anskaffelseskostnader, skrev Eisai i en uttalelse tidligere denne måneden. 

Ifølge Bloombergs analyseenhet, Bloomberg intelligence, kommer Leqembis salgspotensial til å være over to milliarder dollar årlig når salget topper seg. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Foto: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter