Medtek-bransjens klare budsjettforventing: Vil ha statlig særfinansiering av medisinsk utstyr

Fredag legger regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett for 2024, og forventningene fra medtek-bransjen er klare. 
FINANSIERING OG STRATEGI: Atle Hunstad leder Melanor, som har klare forventninger til forslaget om statsbudsjett som legges frem fredag.
FINANSIERING OG STRATEGI: Atle Hunstad leder Melanor, som har klare forventninger til forslaget om statsbudsjett som legges frem fredag.

I budsjettforslaget forventes det at regjeringen starter opp et arbeid med en nasjonal strategi for medisinsk utstyr, heter det fra bransjeorganisasjonen for medtek og lab i Norge, Melanor. 

Organisasjonen har lenge tatt til ord for en slik strategi, og pekt på utfordringene med medisinsk utstyr på sykehusene. 

Riksrevisjonen har tidligere avdekket at mer enn 30 prosent av det medisinsktekniske utstyret ved helseforetakene er mer enn ti år gammelt. Ifølge den europeiske bransjeorganisasjonen COCIR bør ikke mer enn ti prosent av det medisinsktekniske utstyret være eldre enn ti år. 

En statlig særfinansiering og oppgradering av medisinsk utstyr må også på plass i budsjettet for neste år, mener Melanor. 

– Helsepersonellkommisjonen peker på potensialet medisinsk utstyr og automatisering har med tanke på effektivisering, demografisk utvikling og færre helsepersonell per pasient. Dette vil medføre et stort behov for innovative løsninger, et tettere samarbeid mellom sykehusene leverandørene og en økt forståelse av hvordan invasjoner og moderne medisinsk utstyr kan effektivisere driften av sykehusene, skriver NHO Geneo og Melanor på sine nettsider. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også