Melanor: – Investering i teknologi er en avgjørende faktor for å løse helsepersonellmangelen

– Vi kan definitivt ikke spare oss ut av problemene, sier Jan Ivar Nygårdsvold Ingebrigtsen, direktør for markedstilgang i Melanor.
KREVER INVESTERINGER: – Norge har hverken tid eller råd til å finne de gode løsningene utelukkende ved prøving og feiling, skriver Melanor og Jan Ivar Nygårdsvold Ingebrigtsen, direktør for markedstilgang, i sitt høringssvar til Sykehusutvalget. | Foto: Melanor
KREVER INVESTERINGER: – Norge har hverken tid eller råd til å finne de gode løsningene utelukkende ved prøving og feiling, skriver Melanor og Jan Ivar Nygårdsvold Ingebrigtsen, direktør for markedstilgang, i sitt høringssvar til Sykehusutvalget. | Foto: Melanor

Melanor, bransjeforeningen for medisinsk utstyr og laboratoriemedisinsk utstyr, har levert sitt høringssvar til Sykehusutvalget, som i mars kom med sin rapport.

– Det er et paradoks at de områdene som faktisk vil kunne bidra til å redusere utgifter for spesialisthelsetjenesten, i stor grad taper terreng i kostnadsutviklingen, heter det fra bransjeorganisasjonen i høringssvaret.

Investering i teknologi vil være en avgjørende faktor for å løse helsepersonellmangelen i tiden som kommer, mener Melanor: 

– Medisinsk utstyr er en viktig innsatsfaktor for helsetjenesten som har nye, tekniske løsninger som bidrar til å avhjelpe behovet for personellressurser, og hvor det er en rivende utvikling. Norge har imidlertid hverken tid eller råd til å finne de gode løsningene utelukkende ved prøving og feiling, og spesielt ikke om det letes etter løsningene i form av lavest mulig pris ved innkjøp; vi kan definitivt ikke spare oss ut av problemene, sier Jan Ivar Nygårdsvold Ingebrigtsen, direktør for markedstilgang i Melanor.

Organisasjonen trekker også frem behovet for innkjøpsstrategier som bidrar til at det norske markedet for medisinsk utstyr tiltrekker seg produsenter og leverandører med kostnadseffektive løsninger.

– Det norske markedet utgjør cirka én prosent av det europeiske markedet for medisinsk utstyr. Skal det norske markedet være attraktivt for de beste løsningene må innkjøpsorganisasjonen ha et meget bevisst forhold til hvordan man kan tiltrekke seg kostnadseffektive løsninger, heter det fra Melanor. 

Sykehusutvalget kom blant annet med disse anbefalingene: 

* Å gjøre rammefinansiering av sykehusene til et hovedprinsipp.

* Mer gunstig finansiering når sykehus skal bygges.

* Bedre samspill mellom kommunehelsetjenesten og sykehus.

* Større demokratisk medvirkning.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Foto: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter