Beslutningsforum skal ta stilling til SMA-legemiddel

Vurderingen av hvorvidt SMA-legemidet Spinraza skal tilbys i den offentlige helsetjenesten gjøres i et ekstramøte i Beslutningsforum tirsdag. 
Foto: Helse Vest
Foto: Helse Vest

Beslutningsforum skal i ekstramøtet ta stilling til innføring av nusinersen (Spinraza) til behandling av voksne pasienter med spinal muskelatrofi (SMA), samt bruken av legemidlet til behandling av barn med SMA type 3b.

I mars meldte Beslutningsforum at de fortsatt jobbet med Spinraza-saken.

Sykehusinnkjøp fikk i desember klarsignal til å gå videre med avtalekonsept og forhandlinger om spinal muskelatrofi (SMA) - legemidlene nusinersen (Spinraza), som markedsføres av Biogen, samt risdiplam (Evrysdi) som markedsføres av Roche.

– Vi ønsker å innføre denne behandlingen, og det er det mange i Nye metoder-systemet som jobber hardt for nå. Samtidig må vi følge prioriteringskriteriene og sørge for at innføringen ikke i for stor grad går utover andre pasientgrupper, sa administrerende direktør i Helse Vest RHF og leder av Beslutningsforum, Inger Cathrine Bryne.

«Utgangspunktet er krevende, fordi selskapene har valgt et svært høyt prisnivå samtidig som dokumentasjonen er svak. For å imøtekomme disse utfordringene, kan en annen type avtale være et virkemiddel for at pasienter skal få tilgang til behandling», skrev Beslutningsforum i en melding i desember. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også