Medistim klare for finalen i eksportprisen

Medtek-selskapet Medistim møter Aker Biomarine og Hofseth i finalen til eksportprisen, som deles ut 12. mars. 
EKSPORTØR: Kari Krogstad er administrerende direktør i Medistim, som nå har blitt finalist til å vinne årets eksportpris. | Foto: Sebastian Brauer Hagel
EKSPORTØR: Kari Krogstad er administrerende direktør i Medistim, som nå har blitt finalist til å vinne årets eksportpris. | Foto: Sebastian Brauer Hagel

Det er under Eksportkonferansen 2024 som avholdes neste uke, at eksportprisen deles ut. Forrige uke ble det kjent hvem som er nominert i konkurransen. Nå er det klart at finalistene er Medistim, Aker Biomarine og Hofseth, skriver Innovasjon Norge og Eksfin i en pressemelding. 

Medistim er et børsnotert norsk medtek-selskap som eksporterer til store deler av verden, og importerer utstyr til Norge. Selskapet markedsfører Miraq, som er et ultralyd-apparat som brukes til hjerteoperasjoner.

Les mer: Medistim vil møte økt probe-etterspørsel – skalerer opp manuell produksjon

Sjømatkonsernet Hofseth driver med oppdrett og foredling av blant annet laks og ørret. Det meste av fisken selges som mat, men selskapet utnytter også avskjær fra fisken til å lage biomarine ingredienser med klinisk beviste helseeffekter. Hofseth Biocare, et datterselskap under Hofseth, etablerte nylig selskapet HBC Immunology LLC som skal oppdage og utvikle peptider fra laks som kan normalisere mikro-miljøet i svulster for å kunne forbedre ytelsen til immunterapi og kjemoterapi.

Les mer: Nytt selskap har hentet 9,5 millioner kroner for å utvikle prostata-middel

Aker BioMarine er et bioteknologi- og krillfangstselskap. Selskapet er eksportør av krillråvaren på det globale markedet. Krillen brukes til både fiske- og dyrefôr, i tillegg til et voksende konsumentmarked. Aker BioMarine har en eksportandel på 90 prosent, og eksporterer til både Nord- og Sør-Amerika og Asia, heter det i meldingen. 

I 2023 vant Laerdal Medical eksportprisen, da utkonkurrerte de GE Healthcare og Nexans.

De andre nominerte til prisen var Arctic Bioscience, Sero, Barel, Brunvoll, Db Equipment, Hexagon Ragasco og Tomra.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også