Laerdal Medical vant Eksportprisen

Laerdal Medical stakk av med seieren i konkurranse med GE Healthcare og Nexans. 
HEDRET: Laerdal Medical ble hedret på scenen. Fra venste: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), Laerdal Medical-sjef Alf-Christian Dybdahl, Eksfin-sjef Tone Lunde Bakker og Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli. | Foto: Kilian Munch
HEDRET: Laerdal Medical ble hedret på scenen. Fra venste: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), Laerdal Medical-sjef Alf-Christian Dybdahl, Eksfin-sjef Tone Lunde Bakker og Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli. | Foto: Kilian Munch

Prisen ble delt ut av næringsminister Jan Christian Vestre på årets Eksportkonferanse i regi av Eksfin og Innovasjon Norge. 

Administrerende direktør Tone Lunde Bakker i Eksfin hyller vinneren i en pressemelding. 

– Laerdal Medical er en imponerende eksportsuksess og verdig vinner av årets eksportpris. Laedal Medical er et firmanavn jeg har kjent lenge på grunn av øvingsdukken Anne. I dag er Laerdal en ledende og veldig innovativ bedrift som bidrar til å redde liv over hele kloden, sier Bakker. 

Selskaper i 26 land

Laerdal lager produkter for simuleringsbasert medisinsk utdanning og gjenopplivingstrening, slik som den nevnte dukken som helsepersonell kan bruke for å øve på hjerte-lunge-redning.

Selskapet har 2000 ansatte, hvorav 75 prosent av disse jobber utenfor Norge. De har egne selskaper i 26 land, og distributører i 70 land. 

Årlig pris

Eksfin og Innovasjon Norge deler årlig ut Eksportprisen til norsk eksportbedrifter som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder.

For å motta Eksportprisen må også bedriften ha et bevisst forhold til egen bærekraftsrisiko, og etterleve OECDs retningslinjer for flernasjonale selskaper og FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter.

Dette innebærer at bedriften følger etiske retningslinjer, og aktivt kartlegger og håndterer risiko knyttet til korrupsjon, menneskerettighetsbrudd, uanstendige arbeidsforhold og negativ miljøpåvirkning, ifølge Innovasjon Norge. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også