Apple og medtek-selskap i bitter patentstrid

President Joe Biden skal nå spille en rolle i striden mellom Apple og Masimo om bruken av teknologi sistnevnte mener har patent på i Apples smartklokker.
«HOLDE DEM ANSVARLIGE»: Joe Kiani og Masimo er for øyeblikket innvolvert i en patentstrid mot teknologigiganten Apple. Når Masimo nå får en dom i deres favør, ser Kiani på det som en måte å holde Apple ansvarlige. | Foto: Masimo
«HOLDE DEM ANSVARLIGE»: Joe Kiani og Masimo er for øyeblikket innvolvert i en patentstrid mot teknologigiganten Apple. Når Masimo nå får en dom i deres favør, ser Kiani på det som en måte å holde Apple ansvarlige. | Foto: Masimo

Den amerikanske kommisjonen for internasjonal handel (ITC) har denne uken bestemt at de ønsker å forby Apple fra å selge smartklokken Apple Watch i det amerikanske markedet, dersom den inneholder lys-basert pulsoximetri-teknologi, for å måle oksygennivåene i blodet. 

Medtek-selskapet Masimo, som markedsfører en rekke sensor-produkter, mener de eier patent-rettighetene på denne typen teknologi, og ITC har altså tatt deres side i striden, ifølge amerikanske branjsemedier som Fierce Medtech og Medtechdive.

ITC-dommen går nå helt opp til den amerikanske presidenten, Joe Biden, som skal avgjøre hvorvidt det er hensiktsmessig å opprettholde salgsforbudet eller ei. 

– Dagens dom fra ITC er et mektig budskap om at selv verdens største selskap ikke kan heve seg over loven. Denne viktige avgjørelsen er en validering av innsatsen vår mot å holde Apple ansvarlige for å ha tatt vår patenterte teknologi på ulovlig vis, sier Masimos grunnlegger og administrendne direktør, Joe Kiani, i en pressemelding gjengitt av Fierce Medtech.

– Masimo har på feilaktig grunnlag forsøkt å bruke ITC for å holde et potensielt livreddende produkt vekk fra millioner av amerikanske kunder, mens de baner vei for sin egen smartklokke som kopierer fra Apple. Dagens avgjørelse har ingen umiddelbar påvirkning på salget av Apple Watch, men vi syntes den burde reverseres, og vil fortsette å anke saken, heter det i en uttalelse fra Apple til Fierce Medtech.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også