Moderna går til to nye søksmål mot Pfizer og Biontech

Striden om patentene til koronavaksinen fortsetter. 
STARTER I 2024: Modernas søksmål i Irland skal opp for retten tidlig i 2024. Tidspunktet i Belgia er foreløpig ikke kjent. | Foto: Dado Ruvic/Reuters
STARTER I 2024: Modernas søksmål i Irland skal opp for retten tidlig i 2024. Tidspunktet i Belgia er foreløpig ikke kjent. | Foto: Dado Ruvic/Reuters

Grunnlaget for søksmålet er at Moderna mener Pfizer og Biontech har kopiert hovedtrekk ved selskapets patenterte teknologier som er avgjørende for mRNA-vaksiner. 

Moderna har fra før av gått til søksmål i USA, Tyskland, Nederland og Storbritannia. Nå gjør det amerikanske selskapet det samme i Belgia og Irland, skriver Fierce Pharma som siterer nettstedet Juve Patent.

Søksmålet i Irland skal opp for retten tidlig i 2024. Tidspunktet i Belgia er foreløpig ikke kjent. 

Ifølge Moderna er formålet hverken å fjerne Pfizers vaksine Comirnaty fra markedet eller å ramme Pfizers salg i lav- og mellominntektsland som omfattes av Covax-initiativet. 

Moderna ønsker i stedet kompensasjon og erstatning for det selskapet hevder er Pfizer og Biontechs overtramp av patenter som blant annet omhandler levering av lipid-nanopartikler og koding av spikeprotein. 

Pfizer og Biontech har tidligere svart på Modernas søksmål ved å gå til motsøksmål. De to selskapene hevder at koronavaksinen er utviklet uavhengig av Moderna. Pfizer og Biontech mener at Modernas søksmål er «revisjonistisk historie» og at patentene til selskapet er overdrevne. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også