Curevac øker antallet patentkrav i mRNA-søksmål mot Pfizer og Biontech

Det tyske biotekselskapet Curevac har gått til søksmål mot Pfizer og Biontech i Tyskland og USA brudd på patenter knyttet til mRNA-teknologi.
PATENTKRAV: Om Curevac sitt krav vinner fram, det generer om lag 500 millioner dollar for selskapet, ifølge analytiker Zhiqiang Shu i Berenberg bank. | Foto: Frank Hoermann/AP/Ritzau Scanpix
PATENTKRAV: Om Curevac sitt krav vinner fram, det generer om lag 500 millioner dollar for selskapet, ifølge analytiker Zhiqiang Shu i Berenberg bank. | Foto: Frank Hoermann/AP/Ritzau Scanpix

Curevac gikk til søksmål allerede i fjor, men har nå lagt til et tiende patentkrav i den amerikanske rettstvisten og økt antallet i det tyske søksmålet fra fem til åtte, skriver Fierce Pharma.

Curevac ønsker ikke å stoppe produksjon eller distribusjon av Comirnaty, men å få anerkjennelse og godtgjørelse fra tidligere og fremtidig salg. 

Zhiqiang Shu, analytiker fra Berenberg bank, har tidligere spådd at søksmålet vil kunne generere 500 millioner dollar for Curevac, basert på en royalty på to til tre prosent, i et «optimistisk scenario», ifølge Fierce Pharma. Anslaget ble gjort før de siste patentkravene ble lagt fram. 

Etter at Curevac anla sitt første søksmål i Tyskland, sendte Pfizer og Biontech en klage til en domstol i Massachusetts i USA - allerede før Curevac hadde gått til søksmål i USA - for å be dem avvise eventuelle framtidige krav fra Curevac.

I klagen beskrev Pfizer og Biontech «trusler om et grunnløst patent-krenkelse søksmål fra Curevac som ikke er i stand til å føre et produkt på markedet for å hjelpe i kampen mot covid-19». 

Curevac anla deretter sitt amerikanske søksmål i mai, der de hevder at de to selskapene brutt ni av selskapets patenter som dekker design, formula og produksjon av mRNA-vaksine. Det nyeste og tiende kravet som er lagt til, gjelder mRNA-rensemetoder. 

– Med de nye tilleggene til søksmålene i Tyskland og USA om nye og svært relevante immaterielle rettigheter, utvider ikke bare Curevac omfanget av sakene i begge jurisdiksjoner, men viser også at vi fortsetter å være i forkant av innovasjon innen mRNA feltet, sier Alexander Zehnder, administrerende direktør i Curevac i en pressemelding. 

– Vi er sikre på at de relevante domstolene vil anerkjenne våre rimelige krav på rettferdig kompensasjon i henhold til amerikansk og tysk lov.

Ifølge Fierce Pharma ba Curevac om å overføre saken til det østlige distriktet i Virginia i USA, og fikk dette innvilget. Selskapet forventer at flyttingen vil fremskynde prosessen, og tror det vil være mulig å få saken opp for retten i 2024.

En offentlig høring i den tyske saken vil finne sted i august i den regionale domstolen i Düsseldorf. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også