Softox Solutions: – Jobber intenst med å sikre kortsiktig finansiering for å sikre driften de neste månedene

En forventet forskuddsbetaling lar vente på seg, og Softox er i likviditetstrøbbel. Nå melder selskapet at de jobber intenst med å sikre kortsiktig finansiering. 
LIKVIDITETSTRØBBEL: Softox vil motta en forventet forskuddsbetaling på etterskudd. Dette har skapt likviditetsutfordringer for Softox. Geir Almås er styreleder i selskapet. | Foto: Softox
LIKVIDITETSTRØBBEL: Softox vil motta en forventet forskuddsbetaling på etterskudd. Dette har skapt likviditetsutfordringer for Softox. Geir Almås er styreleder i selskapet. | Foto: Softox

– 2022 var et avgjørende år for Softox-teknologien, innleder midlertidig administrerende direktør Christian Harstad i selskapets rapport for fjerde kvartal. 

Medtek- og bioteknologiselskapet Softox Solutions utvikler teknologi for desinfeksjon og sårbehandling, og har et produkt i pipeline for å bekjempe virus i luftveiene. 

Resultatet før skatt for det fjerde kvartalet endte med et underskudd på 25,5 millioner kroner, tilsvarende samme kvartal i 2021 var på 20,5 millioner kroner. Resultatene er preget av fortsatt primærforskning og utviklingsaktiviteter, skriver selskapet, som skriver at de har en utfordrende likviditetssituasjon. 

– Har skapt likviditetsproblemer

Harstad trekker frem finansieringen i forbindelse med selskapets prosjekt som de gjennomfører i samarbeid med Forsvarets forskningsinstitutt og det europeiske konsortiet European Defense Fund (EFD), som et høydepunkt. 

– Dette bidrar til en tydelig strategi og et sett med prioriteringer for forretningsutvikling, sier Harstad. 

EDF-prosjektet innebar en delvis forskuddsbetaling på om lag 2,25 millioner euro ved signering av avtalen. 

Men ifølge Softox er det meldt en endring i forskuddsbetalings-planen, slik at selskapet vil motta forskuddsbetaling på etterskudd. 

– Den første forskuddsbetalingen vil være på rundt 843 000 euro som skal betales i første kvartal 2023. Resterende forskuddsbetaling er forventet å bli betalt på etterskudd i fjerde kvartal 2023 og 2024. Det endrede tidspunktet for forskuddsbetalingen har skapt likviditetsproblemer for selskapet. 

– Softox jobber intenst med å sikre kortsiktig finansiering på inntil 25 millioner kroner til å finansiere driften de neste månedene. Videre har selskapet har igangsatt en prosess for å adressere og sikre en langsiktig finansiering av firmaet. Vi mener at de solide kliniske resultatene i både sårbehandling- og respirasjons-prosjekter, kombinert med en veldefinert utvikling på vei til markedet, skaper et godt grunnlag for å tiltrekke oss høy kvalitet og kompetente investorer, heter det i børsmeldingen. 

Milepæler

– Vi leverte lovende resultater fra to kliniske studier, og fikk godkjenning for våre desinfeksjonsmidler i Sverige, heter det videre fra Harstad i børsmeldingen. 

  • Omsetningen i fjerde kvartal var på 2,7 millioner, mot 2.3 millioner kroner samme kvartal i 2021.
  • Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 6,9 millioner kroner i kontanter, tilsvarende i fjor var 57 millioner kroner.
  • Resultat før skatt for 2022 var på 93,7 millioner kroner, mot 86,2 millioner kroner året før.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også